Nordfyns Kommune logo, til forsiden

Elev i Nordfyns Kommune

Sæt gang i karrieren med en god og alsidig uddannelse. Vi har flere muligheder i Nordfyns Kommune. Du kan blive kontorelev, pædagogisk assistentelev eller begynde på Social- og sundhedsuddannelsen.

Nordfyns Kommune ansætter hvert år ca. 65 engagerede og talentfulde elever til en aktiv og udfordrende arbejdsplads.

Står du for at skulle vælge uddannelse, er en elevplads i Nordfyns Kommune måske en mulighed for dig.

Vi har flere praktiksteder i både administrative afdelinger og på forskellige institutioner i Nordfyns Kommune.

Løn under uddannelse

Du får elevløn efter gældende overenskomst fra den dag, din uddannelsesaftale træder i kraft - altså både i praktik- og skoleperioderne. Den ugentlige arbejdstid er i gennemsnit 37 timer.

Her kan du læse om Isabella og Christinas oplevelser som kontorelever i Nordfyns Kommune

Isabella Maria Storm

23 år og 1. års elev i Nordfyns Kommune

Uddannelsesmæssig baggrund

Jeg har færdiggjort en EUX på Tietgen Business med speciale i offentlig administration.

Uddannelsen

Jeg er i Budget og regnskab det første år af min uddannelser. Der er der mange forskellige opgaver i Budget og Regnskab og som elev sidder man i flere områder, hvilke giver en alsidig og spændende hverdag.

En arbejdsuge i Budget og regnskab kan se sådan her ud:

 • Mandag – tirsdag = bank og debitor
  o Bogfører indbetalinger
  o Afstemme bankkonti
  o Opkræve betalinger
 • Onsdag = betalingsenheden
  o Betale regninger
  o Lave udtræk
 • Torsdag-fredag = budget og analyse
  o Ad hoc opgaver
  o Budget møder
  o Trække rapporter og analyserer uregelmæssigheder

Hvis man kan lide at fordybe sig, og har flair for tal – Så er økonomi det helt rette sted. Der er en masse spændende læring. Ud over arbejdsopgaverne, så er kollegaerne imødekommende, altid engageret og klar til en hjælpende hånd.
I Nordfyns Kommune bliver man taget godt imod som elev, og bliver hurtig en del af teamet. Man har mulighed for at tage ansvar, og der er stor tillid til at man kan løse arbejdsopgaver selvstændigt. Man får lov til at udvikle sig, både fagligt og personligt – også uden for uddannelsens rammer.
Under uddannelsen er der nogle skoleophold, hvor der bliver koblet teori på praksis. Der vil også være en mulighed for studietur til Bruxelles, hvor man bliver klogere på systemet i EU.

Elevnetværk

Den uddannelsesansvarlige står for at arrangere elevklub, som er et fællesskab for elever. Der bliver afholdt møder, hvor vi taler om hvordan det går i afdelingerne, skoleperiodernes indhold, og hvilke opgaver man får tildelt. Der er plads til alle, og det er rart at man har mulighed for at sparre med de andre elever.

Christina Olsen

39 år og 2. års elev i Nordfyns Kommune

Baggrund

Jeg kommer fra det private arbejdsmarked, hvor jeg har haft 12 års erfaring inden for kundeservice, ordremodtagelse og lagerstyring i en mellemstor virksomhed.
Jeg har en HHX fra 2002.

Uddannelsen

Jeg startede min uddannelse på Ydelseskontoret i jobcentret. Her sad jeg sammen med Kontanthjælpsgruppen hvor jeg bl.a. havde disse faste opgaver:

 • Behandling af ansøgninger om forsørgelsesydelse (kontanthjælp, uddannelseshjælp og integrationsydelse)
 • Behandling af ansøgninger om enkeltydelser (tandbehandling, briller, psykolog o.l.)
 • Betjening af borgere ved skranken
 • Betjening af borgere over telefonen
 • Ad Hoc opgaver

Der udover havde jeg nogle faste opgaver for Sygedagpengegruppen.

Jeg har i løbet af min uddannelse også haft en kort periode i Jobcentrets forkontor som i dag modtager alle fysiske borgerhenvendelser på Søndersø Rådhus. Derudover har jeg været 3 måneder i økonomiafdelingen, hvor jeg lærte at afstemme banken, betale regninger, sende rykkere til borgere der skylder penge til kommunen og diverse ad hoc opgaver for de økonomiske konsulenter, bl.a. opfølgning på forbrug inden for børn og unge samt korrekturlæsning af budgetopfølgninger.

Jeg er nu tilbage på Ydelseskontoret hvor jeg sidder sammen med Sygedagpenge gruppen og kommer tilbage til kontanthjælps gruppen hvor jeg skal afslutte min uddannelse.

Om kommunen som arbejdsplads

Jeg har været utrolig glad for min tid som elev i Nordfyns Kommune. Jeg har følt mig velkommen og taget godt imod i de afdelinger jeg har været i. Jeg har følt mig som en del af gruppen og ikke bare som eleven. Der har altid været tid til at snakke om opgaverne og besvare alle mine spørgsmål under tesen: der findes ingen dumme spørgsmål. Også i forbindelse med mine skoleophold har mine kollegaer stået til rådighed med hjælp og gode råd. Også dem fra de afdelinger jeg ikke har været tilknyttet på det givne tidspunkt.

Jeg har løbende fået faste opgaver, som jeg selvstændigt løser. Jeg har mærket, at mine kollegaer har haft tillid til at jeg har kunnet løse opgaverne på en tilfredsstillende og ansvarlig måde, og det har givet en ro i hverdagen og et boost af selvtilliden, som gør at jeg ikke er i tvivl om, at Nordfyns Kommune er et sted jeg gerne vil blive fremover.