Nordfyns Kommune logo, til forsiden

Virksomhedscenter og partnerskabsaftale

To eksempler på et formaliseret samarbejde mellem jobcentret og virksomheder

Virksomhedscenter

I et virksomhedscenter er 2-4 ledige tilmeldt jobcentret (kandidater) i praktik.
Kandidaterne kan have problemer ud over ledighed eller mangle arbejdserfaring, hvilket gør det ekstra svært for dem at få et job. 
En af grundtankerne med et virksomhedscenter er, at kandidaterne løser reelle opgaver i rigtige virksomheder.
Virksomhedscentre kan oprettes i private og offentlige virksomheder, hvor der er arbejdsopgaver til kandidater med kort eller ingen joberfaring.
Manuelle, ufaglærte opgaver egner sig godt som arbejdsopgaver i et virksomhedscenter.
Virksomhedscentre oprettes i tæt samarbejde med en konsulent fra jobcenteret, og virksomheden har ingen lønudgifter til kandidaterne.
Jobcenteret aflønner mentorer på virksomhederne i et aftalt antal timer ugentligt. De har til opgave at støtte og hjælpe kandidaten til rette på arbejdspladsen.
Såvel virksomheden som kandidaten selv og samfundet som helhed får noget positivt ud af en kandidats optræning i et virksomhedscenter.

Partnerskabsaftale

Virksomheder, der sætter fokus på rummelighed og udviser socialt engagement, har mulighed for at formalisere samarbejdet med jobcentret via en partnerskabsaftale.
Den kan f.eks. have fokus på håndtering af sygefravær eller integration af nye medarbejdere. Aftalen skal sikre en formaliseret ramme for hurtig opfølgning og dynamisk dialog mellem jobcenter og virksomhed.
Kontakt jobcentret, hvis din virksomhed ønsker at etablere en partnerskabsaftale.

Virksomhedsservice

Virksomhedsservice
Vesterled 8
5471 Søndersø

Man, Tirs & Ons

08.00 - 16.00

Torsdag

08.00 - 17.00

Fredag

08.00 - 13.00