Nordfyns Kommune logo, til forsiden

10 typer affald

På Nordfyn sorterer vi vores husholdningsaffald i 10 typer. Det betyder, at vi sorterer madaffald, pap, papir, plastik kartoner, tekstil og farligt affald fra restaffaldet. Her på siden finder du information om sorteringsordningen og svar på de fleste spørgsmål.

Seneste nyt om den nye ordning

I sommeren 2022 har vi leveret 2 rumopdelte affaldsbeholdere til alle husstande i Nordfyns Kommune. Det gør vi for at komme med på den landsdækkende affaldsordning. Det vil give mere og bedre genanvendelse, så vi sparer på ressourcerne og skåner miljøet.

Før den nye ordning blev 2 mio. kg nordfynsk husholdningsaffald brændt af hvert år, selvom det kunne blive genanvendt. Årsagen var, at borgerne hidtil ikke havde haft muligheden for at sortere det. 

Når alle i kommunen er med til den nye sortering, forventer vi at kunne genbruge 50 procent mere af vores husholdningsaffald og spare mindst 600 tons CO2 om året. Klik her for at læse om Hedensted Kommune, der indførte en lignende ordning sidste år og nu lever op til EU's krav om affaldssortering 13 år før tid.

Affaldsbeholdere

I vores valg af affaldsbeholdere har vi lagt vægt på at spare naturen og klimaet for mest muligt. Derfor er beholderne danskproducerede og lavet af 80 procent genbrugsplast.

Beholderne er todelte og lidt større end dem, vi tidligere har haft.

Køkkenspand og poser til madaffald

Er man ved at løbe tør for grønne poser, kan man binde en tom pose på rest/bio-beholderen når den skal tømmes. Chaufføren vil så lægge en ny rulle poser på den tømte beholder.

Ønsker du en grøn køkkenspand til madaffald, kan den hentes på en af kommunens tre genbrugspladser.

Tekstiler

Slidte tekstiler indsamler vi ikke i beholderne, men ved siden af. Det betyder, at du skal lægge dem i en klar pose på max 30 liter og stille den på låget af beholderen til pap/papir/drikkekartoner/plast, når den skal tømmes. Så tager skraldemanden den med.

Funktionelt tøj skal stadig afleveres til genbrug hos de velgørende organisationer. 

Miljøkasse

En rød miljøkasse til farligt affald kan hentes på genbrugspladsen, hvis du ønsker sådan en. Ved at tilmelde dig vores farligt affald-ordning, kan du fra marts få tømt din miljøkasse derhjemme i stedet for at køre på genbrugspladsen med dit farlige affald.

Haveaffald

I 2024 vil det blive muligt at få en fjerde beholder til haveaffald, som bliver tømt en gang om måneden hele året. Der er tale om en frivillig ordning, der vil komme mere info omkring denne ordning på et senere tidspunkt. 

Miljøvenlige skraldebiler

Den nye affaldsordning betyder også, at vi får nye skraldebiler, som er egnede til at tømme de nye beholdere. I den forbindelse har vi valgt at skåne både dig og naturen for den medfølgende dieselos og valgt skraldebiler, der kører på el og biodiesel. Lige som med den nuværende skraldebil til glas og metal, er der tale om biler med en skillevæg, så affaldet automatisk bliver delt i to rum, når beholderen tømmes op i bilen. 

Takster

Klik her og se, hvilke takster, der gælder for 2023.

Har du sommerhus, skal du klikke her.

App'en

Hvis du ikke allerede har gjort det, vil vi gerne opfordre dig til at hente vores app, AffaldNordfyn.

 

Du kan hente den der, hvor du normalt henter apps, og allerede i dag kan du:

  • Se din nuværende ordning og beholderstørrelser
  • Se din tømmekalender og tilføje den i din kalender
  • Tilmelde dig besked-service, så du automatisk får besked, når dine beholdere skal tømmes
  • Skrive til os, hvis din beholder ikke er blevet tømt, eller du oplever andre problemer

I oversigten nedenfor kan du finde mere detaljeret information om den nye ordning, og hvad den betyder for dig.

Genbrug og Renovation
Industrivej 2
5400 Bogense

   

Genbrugspladsernes åbningstider

Kontorets åbningstider

Mandag:

10.00-17.00

9.00-16.00

Tirsdag: 

10.00-17.00

9.00-16.00

Onsdag: 

10.00-17.00

9.00-16.00

Torsdag: 

10.00-17.00

9.00-16.00

Fredag: 

10.00-17.00

9.00-15.00

Lørdag:

10.00-16.00

Lukket

Søndag:

Lukket

Lukket

Helligdage:

Se helligdage på nordfynskommune.dk/genbrug 

Lukket

Sikker besked til Genbrug og Renovation
Kræver NEM-ID
Svarer som regel indenfor 2 arbejdsdage