Nordfyns Kommune logo, til forsiden

Spilbog i Søndersø

Mød Noah og Sofia – nu kan I komme med dem på eventyr i Søndersø.

Ny oplevelse til familier

Prøv den nye spilbog til Søndersø, hvor I er med til at bestemme, hvad Noah og Sofia oplever. Det er en ny form for spilbog, der kombinerer læsning, spil og byvandring i en samlet oplevelse. Mens I læser, skal I følge Noah og Sofia rundt i Søndersø og også selv bevæge jer fra sted til sted.

Spilbogen er egnet til børn og unge på ca. 10-14 år og børnefamilier.

Bogen læses bedst af personer, der kan læse på 5. klasses niveau eller højere, men indholdet egner sig også til mindre børn. Er I en familie eller gruppe, der tager på tur sammen, kan bogen læses højt af en af de voksne.

Sådan kommer du i gang med spilbogen

I kan låne spilbogen på jeres lokale nordfynske bibliotek. Find den i børneafdelingen på Søndersø Bibliotek, eller reserver den online her: Med Noah og Sofia på eventyr i Søndersø - Nordfyns Biblioteker.

Praktiske oplysninger

Bogen indeholder tre forskellige historier, så I kan læse bogen flere gange, hvor I træffer andre valg og kommer andre steder hen i byen.

Det tager 1-1½ time at læse og gå én af historierne. Den længste tur rundt er ca. 2 km.

Bogen tager jer rundt i Søndersø. I finder vej enten ved at bruge kortet i bogen eller via QR-koder i bogen, der linker til GoogleMaps. I ved, at I har fundet det rigtige sted, når I ser en træpæl med en betonbog ovenpå.

Det står i bogen, hvordan den bruges, og hvad I skal gøre.

Kommer I i bil, kan I med fordel parkere i nærheden af Søndersø Bibliotek, låne bogen og så gå om til skolen på Nordmarksvej 2, hvor bogen starter. Når I er færdige, kan I aflevere bogen igen og køre hjem.

For at låne bogen skal man være oprettet som biblioteksbruger i Nordfyns Kommune. Man kan oprette sig selv med MitID på bibliotekets hjemmeside.

Sådan er bogen blevet til

Med Noah og Sofia på eventyr i Søndersø er skrevet af Salina Schjødt Larsen, der siden sin debut i 2014 har skrevet et væld af børne- og ungdomsbøger inden for bl.a. genrene gys, action, fantasy, superhelte, fagbøger og en julekalender. Hun har også skrevet andre flere klassiske spilbøger, hvor du som læser vælger hovedpersonens handling hjemme fra sofaen.

Du kan finde mange af Salinas bøger på Nordfyns Biblioteker: Link til Salinas bøger

Bogen er gennemillustreret af den danske illustrator Bjørk Matias Friis, der både arbejder som illustrator og tegneserieskaber. Han har illustreret mange danske børne- og ungdomsbøger, og i 2015 debuterede han med sin egen tegneserie Midgårdsskrøner – Ulvetimen.

Du kan også finde bøger med Bjørks illustrationer på Nordfyns Biblioteker: Link til bøger Bjørk har illustreret.

Baggrund for projektet

Spilbogen er en byvandringsroman, der er udviklet i et samarbejde mellem Nordfyns Biblioteker og Kultur og Fritid i Nordfyns Kommune.

Projektet har til formål at skabe læselyst blandt børn og unge, motivere til en oplevelse i naturen og give et kendskab til Søndersøs kultur og natur.

Projektet er støttet med midler fra Edvard Pedersens Biblioteksfond og Region Syddanmarks kulturmidler under temapulje for kultur og natur.

Digital version

Spilbogen opleves bedst, når I har den fysiske bog i hænderne, hvor I kan bladre frem og tilbage. Spilbogen kan dog også tilgås digitalt her: Med Noah og Sofia på eventyr i Søndersø.

Alle dokumenter, der linkes til på denne side, opfylder desværre ikke kravene til tilgængelighed iht. Europaparlamentets og Rådets direktiv (EU) 2016/2102 af 26. oktober 2016. Har du behov for at få læst spilbogen højt, så kontakt Kultur & Fritid, Nordfyns Kommune.

Kultur & Fritid
Rådhuspladsen 2
5450 Otterup

Mandag

09:00-15.00

Tirsdag

09.00-15.00

Onsdag

09.00-15.00

Torsdag

09.00-17.00

Fredag

09.00-13.00