Personalepolitikken
Vi har en personalepolitik, som er grundlaget for alle ansatte i Nordfyns Kommune.
MED-aftalen
MED-aftalen ligger til grund for medarbejdernes med-indflydelse og med-bestemmelse på deres arbejdsplads. Du kan også bringe dine idéer i spil - hvis du vil.
Arbejdsmiljø
Som nyansat i Nordfyns Kommune er der nogle ting, som du skal vide om arbejdsmiljø. Din ansættelse skal helst være til glæde og gavn for både dig og din arbejdsplads, og du skal kunne vende hjem i god behold efter arbejdsdagen.
Nordfyns Kommune ønsker at fremhæve og fremme de mange gode lokale indsatser på arbejdsmiljøområdet for kommunens ansatte. Derfor har kommunen valgt at uddele en arbejdspladspris på to gange 10.000 kr.
Sundhedsordning
Som ansat i Nordfyns Kommune får du adgang til en række tilbud under kommunens sundhedsordning.
Læs mere
I Nordfyns Kommune har vi et værdisæt for, hvordan vi gerne vil kendetegnes af borgerne, og for hvordan vi omgås som kolleger i kommunen.
Ordentlighed
-
Vi behandler hinanden med respekt og værdighed og tager hensyn til individuelle og kulturelle forskelle.
Troværdighed
-
Vi er ærlige og optræder etisk korrekt – såvel over for hinanden som over for borgere.
-
Vi skaber godt samarbejde med borgere, kolleger og samarbejdspartnere.
Åbenhed
-
Vi taler og lytter åbent til hinanden uden hensyn til niveau eller stilling.
-
Vi behandler hinanden og borgerne med respekt for forskellighed.
Synlighed
-
Vi tænker og arbejder for helheden.
-
Vi arbejder proaktivt og forsøger at finde ”den bedste måde”.
-
Nytænkning og fornyelse holder os levende og i vækst.
Det er vores vurdering at ved at sætte et sådant sæt af værdinormer, vil det gavne såvel medarbejdere som ledere i det daglige arbejde, og det vil komme borgerne til gavn.
I Nordfyns Kommune har vi et medarbejdergrundlag
I en politisk ledet organisation som vores, hvor vi bliver udfordret af nye krav, og forandringerne kommer meget stærkt, skal medarbejdergrundlaget bidrage til at gøre arbejdslivet mere enkelt og overskueligt for den enkelte medarbejder. Det skal hjælpe os til at fokusere på det væsentlige i vores arbejdsdag. Medarbejdergrundlaget handler derfor om, hvad den enkelte medarbejder kan forvente af sine kolleger - og ikke mindst sig selv.
Medarbejdergrundlaget skal især bruges til:
-
at styrke den enkelte medarbejder og dermed arbejdspladsen
-
at inspirere til den gode dialog om godt medarbejderskab
-
at formidle vores gensidige forventninger til nye medarbejdere
Medarbejdergrundlaget er udarbejdet i 2016 af HovedMED.
Medarbejdergrundlaget er er en vigtig del af det samlede vidensgrundlag for medarbejdere og ledere i Nordfyns Kommune og skal ses i sammenhæng med ledelsesgrundlaget og den nordfynske personalepolitik.
Nordfyns Kommune er en politisk ledet organisation i udvikling. Internt i form af nye innovative arbejdsformer, og eksternt i kraft af de nye krav, kommunerne bliver mødt med fra flere sider.
Tidligere optrådte kommunerne i en myndighedsrolle, hvor de traf afgørelser, som havde konsekvens for borgerne. I dag knytter kommunerne tættere bånd til borgerne. Det nære samarbejde rummer mange muligheder og perspektiver, både for borgerne og for os som kommune. Men det betyder også, at den enkelte medarbejder oftere selv træffer beslutninger i direkte samspil med borgeren. Lederens rolle bliver i den forbindelse at løse problemer og at definere den ramme, som medarbejderen træffer afgørelserne inden for.
Nordfyns Kommunes ledelsesgrundlag beskriver, hvordan vi
-
proaktivt og innovativt, skaber rammer for organisationen, medarbejdere og opgaveløsningen, så vi sammen opnår de ønskede resultater.
-
forcerer grænser og barrierer, der hæmmer nyskabelse og innovation.
-
leder på tværs og inviterer borgere, virksomheder og andre aktører ind i et nyskabende samarbejde.
Ledelsesgrundlaget henvender sig til hele organisationen. Det fortæller ledere, hvad vi i Nordfyns Kommune ser som god ledelse, og det fortæller medarbejderne, hvordan de kan forvente at blive ledet. Medarbejdere kan med ledelsesgrundlaget i hånden udfordre deres ledere og medvirke til, at der sker samarbejde på tværs af alle niveauer og områder.
Som leder i Nordfyns Kommune skal man have modet til at gå nye veje og være i tæt samarbejde med borgerne om at finde den bedst mulige løsning. Det kalder vi ’samskabelse’, og det betyder blandt andet, at vi tager udgangspunkt i borgerens perspektiv og går målrettet efter de metoder, der virker.
Vi skal nemlig have fokus på den værdi og effekt, vores indsatser skaber for vores målgrupper. Det giver god mening at flytte opmærksomheden fra selve ydelsen til effekten af den ydelse, vi leverer. Det handler om, at vi skal prioritere indsatserne og turde tænke innovativt, så indsatserne skaber mest mulig værdi for borgerne.
Ledelse handler især om at skabe resultater, og dem skaber man ved hjælp af ledelse, ikke alene ledelse oppefra og ned, men ledelse på alle planer, niveauer og i alle retninger. Skal det kunne lade sig gøre, skal der være en fælles forståelse af det resultat, vi tilstræber. Det kræver fælles kurs, koordinering og commitment, og derfor er ledelse et produkt af netop de tre begreber.
Morten V. Pedersen
Kommunaldirektør
MED er Nordfyns Kommunens samarbejdsorganisation, hvor medarbejderne har mulighed for medindflydelse og medbestemmelse.
Nordfyns Kommune lægger vægt på et stærkt samarbejde mellem ledelsen og medarbejderne. Derfor har alle medarbejdere direkte eller gennem en medarbejderrepræsentant mulighed for medindflydelse og medbestemmelse.
I MED, som er kommunens samarbejdsudvalg, sker medindflydelsen via den gensidige pligt mellem medarbejderrepræsentanter og ledelsen til i god tid at informere om og drøfte alle forhold af betydning for arbejds-, personale-, samarbejds- og arbejdsmiljøforhold inden for ledelsens ansvar- og kompetenceområde. Via medindflydelsen sikres, at ledelsens beslutninger bliver truffet på et så kvalificeret grundlag som muligt.
Medbestemmelsen sker i form af aftaler og ved fastlæggelse af retningslinjer for tilrettelæggelse af arbejds-, personale-, samarbejds- og arbejdsmiljøforhold inden for ledelsens ansvars- og kompetenceområde.
Herunder kan du læse om, hvilke retningslinjer der er gældende i Nordfyns Kommune.
I Nordfyns Kommune skal det sunde valg være det lette valg
Nordfyns Kommune blev august 2015 sundhedscertificeret og recertificeret august 2017 og maj 2019.
SundhedsCertificering® vidner om en sund arbejdsplads, og er et unikt kvalitetsstempel af kommunen som arbejdsplads. Dansk Firmaidrætsforbund har forestået certificeringen.
For at opnå en SundhedsCertificering® skal kommunen arbejde vedvarende og strategisk med sundhedsfremme samt handle aktivt på KRAMS områderne: Kost, Rygning, Alkohol, Motion og Stress.
Sundhedsordning
Som ansat i kommunen, har du mulighed for at benytte dig af en bred vifte af tilbud inden for kommunens fem sundhedspakker.
Nogle tilbud er gratis, nogle koster klip og nogle kan du få rabat til.

Kontakt Strategi og Politik
Bogense Rådhus
Østergade 23
5400 Bogense
Mandag-Onsdag | 9.00 - 15.00 |
Torsdag | 9.00 - 17.00 |
Fredag | 9.00 - 13.00 |