Nordfyns Kommune logo, til forsiden

Jeg er blevet ledig

Beskæftigelsesindsatsen er igen trådt i kraft efter delvis suspension pga. Covid-19. Det betyder, at du igen har pligt til at deltage i jobsamtaler og aktive tilbud, for at have ret til at modtage offentlig forsørgelse. Målet er, at støtte din hurtigst mulige tilbagevenden til job og selvforsørgelse.

Du kan forvente, at du vil blive kontaktet af en medarbejder i jobcentret om invitation til jobsamtale og deltagelse i aktiveringstilbud. Men du kan selvfølgelig også kontakte os om dine ønsker om en samtale og dine egne forslag til indhold i dit jobrettede forløb.

Hvis du er sygemeldt og uarbejdsdygtig på grund af egen sygdom og eksempelvis står over for at skulle have vurderet din fortsatte sygedagpengeret i jobcentret, så kontakt den jobrådgiver, der har din sag. 

For dig som modtager dagpenge under ledighed og er medlem af en A-kasse

Hvis du har spørgsmål, så kontakt din egen A-kasse eller jobrådgiver i jobcentret.

For dig som er medlem af en A-kasse og er blevet ledig

Du skal melde dig ledig på jobnet.dk på første ledighedsdag. Hvis du har spørgsmål kan du kontakte din A-kasse eller du kan kontakte jobcentret.

For dig som er blevet ledig og vil søge om kontanthjælp eller uddannelseshjælp

Du kan ansøge om kontanthjælp eller uddannelseshjælp på borger.dk eller kontakte jobcentret.

For virksomheder

Du er velkommen til at kontakte jobcentret, eller den medarbejder i jobcentret, du i forvejen samarbejder med, hvis du har brug for hjælp til rekruttering af nye medarbejdere eller ønsker at stille jeres virksomhed til rådighed for jobrettet tilbud til ledige personer, der er på vej tilbage til job og selvforsørgelse.

Du kan også spørge om muligheder for rekruttering af nye medarbejdere, eller fjernundervisning af dine ansatte medarbejdere ved at kontakte virksomhedskonsulent Danielle Nørlev på telefon 40 13 32 70, eller skrive en mail til vs@nordfynskommune.dk, der er jobcentrets Virksomhedsservice, eller ring til telefon 64 82 82 80. Du kan også kontakte Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering på deres landsdækkende hotline – telefon 72 20 03 50 - mandag til fredag fra kl. 8.00 - 16.00.

Under Coronakrisen har Folketinget indgået politiske aftaler om en række hjælpepakker til virksomheder. Se mere om de konkrete tiltag og find hjælp til, hvordan du ansøger m.m. på Erhvervsstyrelsens virksomhedsguide.

Hvis du som virksomhed har medarbejdere, der er sygemeldte på grund af Coronavirus, er der også ekstra hjælp at hente i forhold til refusion af sygedagpenge. Læs mere på www.virksomhedsguiden.dk om Sygedagpenge/løn til medarbejdere og selvstændige.

Du skal fortsat søge refusion til sygedagpenge ad sædvanlige kanaler, dvs. via nemrefusion.dk eller virk.dk.

Er du medlem af en a-kasse, skal du på første ledige dag melde dig ledig på jobnet.dk eller på jobcentret og henvende dig til din a-kasse.

Er du ikke medlem af en a-kasse, skal du møde op på dit jobcenter og melde dig ledig.
Du kan først få din ydelse fra den dag, du melder dig ledig. Husk at oprette et CV på jobnet.dk. inden for de første 3 uger af din ledighedsperiode.

Én gang om ugen skal du bekræfte, at du stadig er ledig, står til rådighed for arbejdsmarkedet og er aktiv jobsøgende. Det gør du ved at logge dig ind på jobnet.dk under "Min side".

Jeg er blevet ledig

Jobcenter

Jobcenter Borger
Vesterled 8
5471 Søndersø

Man, Tirs & Onsdag

09.00 - 15.00

Torsdag

09.00 - 17.00

Fredag

09.00 - 13.00