Nordfyns Kommune logo, til forsiden

Vildere Nordfyn

Nordfyns Kommune har tilmeldt sig Miljøstyrelsens konkurrence om at blive Danmarks Vildeste Kommune.

Biodiversiteten i Nordfyns Kommune

Nikkende Kobjælde ved Flyvesandet
© Foto: CMJ

Nordfyns Kommune har tilmeldt sig Miljøstyrelsens konkurrence #DKVild om at blive Danmarks Vildeste Kommune. Det har vi gjort, fordi naturen i Danmark har haft trange kår i mange år – også på Nordfyn. På landsplan ses en kraftig tilbagegang for mange arter, fx sommerfugle.

Som kommune vil vi ikke lade stå til, mens tilbagegangen står på, og vi vil derfor forsøge at vise vej til løsninger, der kan forbedre biodiversiteten i kommunen generelt – både det krybende, det krablende og det flyvende. Vi har kort sagt valgt at invitere vildskaben ind i varmen igen.

(Billede af Nikkende Kobjælde ved Flyvesandet (Foto: CMJ))

Læs mere om kommunens vildskab, Borgernes vildskab og erhvervets vildskab herunder.

Kommunal Vildskab

Borgernes Vildskab

Erhvervets Vildskab

Naturtip

Ved du, hvor der står en sjælden blomst, eller hvor der bor en usædvanlig edderkop? Har du en god idé til, hvordan vi hjælper den nordfynske natur? Kender du lige stedet, hvor vi bør lade plænen eller rabatten stå uslået hen? Eller har du bare et spørgsmål? Uanset hvad, så kan du skrive til os på mailadressen teknisk@nordfynskommune.dk for at komme i kontakt med kommunen omkring naturen og spørge ind til stort og småt.

Vi bestræber os på at besvare henvendelser indenfor 14 dage.

Bemærk: Disse dokumenter opfylder desværre ikke kravene til tilgængelighed iht. Europa-Parlamentets og Rådets direktiv (EU) 2016/2102 af 26. oktober 2016. Har du behov for at få læst dokumenteerne højt, så kontakt teknisk@nordfynskommune.dk .