Nordfyns Kommune logo, til forsiden

Databeskyttelse

Databeskyttelse handler om, hvordan kommunen behandler dine oplysninger.

Som offentlig myndighed håndterer Nordfyns Kommune mange personoplysninger i det daglige arbejde. Personoplysninger er alle typer af oplysninger som alene eller i samstilling vil kunne identificere en bestemt person.

Nordfyns Kommune efterlever persondataforordningen, som trådte i kraft den 25. maj 2018. For dig som borger betyder det blandt andet, at du har mulighed for at få oplyst f.eks. hvordan dine data bliver indhentet, anvendt og opbevaret.

Persondataforordningen stiller krav om, at der i kommunen skal udpeges en Databeskyttelsesrådgiver (DPO). Har du spørgsmål til, hvordan dine oplysninger bliver behandlet af kommunen, er du velkommen til at kontakte DPO'en via kontaktoplysningerne nederst på denne side.

DPO'ens opgave er i øvrigt at påse, at kommunen lever op til kravene i databeskyttelsesloven samt at give kommunen rådgivning herom efter behov.

DPO'en kan ikke hjælpe dig med den faglige sagsbehandling eller de afgørelser, som fagområderne træffer, men du kan alligevel finde kontaktoplysninger på DPO'en på de fleste skrivelser, som du modtager fra kommunen. Det kan du, fordi det er et krav, at DPO-oplysningerne fremgår, når kommunen som myndighed sender breve til dig.

Personoplysninger på ansatte

Politik for Informationssikkerhed blev senest genbehandlet og godkendt uden ændringer af Informationssikkerhedsudvalget den 19. juni 2023.