Nordfyns Kommune logo, til forsiden

Videoer fra vores lokalområder

Livet på Nordfyn giver dig mulighed for at bo tættere på naturen og kysten. Her bliver du en del af et unikt sammenhold og fællesskab i vores mange lokalsamfund.

Vil du vide mere om vores nordfynske lokalområder?

På Nordfyn finder du 18 lokalområder, der strækker sig fra Skovløkkeområdet mod øst til Skåstrup i vest. Hvert lokalområde er drevet af lokale ildsjæle, der er med til at holde hjulene i gang i vores mange landsbyer og dermed sørge for et aktivt og stærkt foreningsliv, der samler folk.  

I løbet af foråret og sommeren 2022 har de enkelte lokalråd i samarbejde med os fået lavet en video, der viser det særlige for netop deres lokalområde, og hvorfor de er glade for at bo der.

Nedenfor kan du se resultatet af de mange lokale videoer, og der følger flere videoer i år 2023 med de resterende lokalområder.

Hasmark - Egense - Norup

Tæt på kyst og fjord ligger lokalområdet Hasmark - Egense – Norup, der består af landsbyerne af samme navn.

Her har du mulighed for at leve et aktivt udeliv tæt på vandet, da området grænser op til halvøen, Enebærodde, der er en populær destination for mange vandre-, cykel- og fisketure. Hasmark er kendt som et stort ferieområde med camping og sommerhuse, da området har en fantastisk børnevenlig badestrand og en stor strandoase med legeplads, bål- og shelterplads. Området bærer desuden præg af idylliske marker og naturskønne områder. Her finder du for eksempel et af Fyns største moseområder, ligesom den flotte herregård Hofmansgave er omgivet af enge og lavtliggende marker.

Hjadstrup - Lunde

I dette naturskønne lokalområde finder du de små landsbyer Hjadstrup, Lunde, Bladstrup, Fremmelev og Kappendrup.

I Kappendrup har du et fint bytorv, der samler de lokale til alt fra sommerfest, juletræsfest og fastelavn til yoga i det fri. I Kappendrup har du desuden en lokal bager og slagter, og der er en god cykelforbindelse fra Kappendrup til den større nordfynske by Otterup. I Hjadstrup kan du altid købe frisk frugt og grønt i den lokale gårdbutik. I Lunde finder du blandt andet et forsamlingshus og en børnehave, der giver et godt sammenhold og fællesskab i området.

Hårslev

I den vestligste del af Nordfyn finder du Hårslev, som er områdets største landsby. Derudover er der flere mindre landsbyer som Gamby, Gamby stationsby, Skovsgårde og Ejlskov.

Området er meget naturskønt. Her finder du en shelterplads i flotte omgivelser og en trampesti, som de lokale selv har været med til at etablere. 

Derudover har du i området en børnehave og en hal, som er med til at samle byen om diverse aktiviteter og arrangementer. Det stærke fællesskab i området er nemlig båret af de mange aktive foreninger, som skaber et godt fællesskab i byen.

Jullerup - Melby

I dette område midt på Nordfyn finder du en lille grøn oase, hvor der i de to landsbyer, Jullerup og Melby, tilsammen bor lidt over 200 mennesker.

Området er kendetegnet ved et flot landskab med åbne marker, hvor du virkelig får fornemmelsen af idyllisk landsbyliv. Der er et stort lokalt sammenhold, og de to landsbyer har fælles borgerforening og forsamlingshus, der danner rammer om mange af områdets aktiviteter som fællesspisning og juletræsfest. Der er desuden flere vandrestier, som binder landsbyerne sammen.

Krogsbølle

På toppen af Nordfyn har du lokalområdet Krogsbølle, hvor områdets største landsbyer er Krogsbølle, Tørresø og Bårdesø.

I Krogsbølle er der skole til og med 9. klasse, og i Bårdesø har du mulighed for at handle i den lokale brugs. Her er desuden en lang og smuk kyststrækning med sommerhusområder, skove og nogle af Fyns bedste badestrande. Flyvesandet og Fuglsang Strand ligger nemlig begge i området.

Løkkemarken

I dette lokalområde ligger landsbyerne Uggerslev og Nørre Højrup.

Løkkemarken er et lille lokalsamfund med åbne marker, flot natur og kun 20 minutters kørsel fra Odense C. Den nærmeste større by er Otterup.

I Uggerslev er der et aktivt forsamlingshus og lokale ildsjæle, der sørger for, at der er arrangementer i byen året rundt. Her finder du desuden et bytorv og grønne områder med plads til leg og ophold.

Morud

Morud har meget at byde på – her er smuk natur og masser af aktiviteter.

Du har nemlig Langesøskoven med de flotte kuperede bakker og den smukke sø, der indbyder til sejl-, gå-, ride- og cykelture, lige i baghaven. Du har desuden den sjove Tarzanbane, Friluftsbadet og bisonfarmen på “den fynske prærie”.

Byen har et rigt foreningsliv med en god idrætshal og alt fra sport og gymnastik til lystfiskeri, kunst og spejderliv. Du har desuden vuggestue, dagplejere, børnehave, skole og SFO centralt i byen – og gode butikker at handle ind i. Og så er der kort afstand til både Odense og motorvejen, hvor du kan nå Trekantområdet inden for 30 minutter.  

Otterup

Tæt på strand, natur og byliv finder du den gamle stationsby Otterup, blot 10 minutter til stranden og 15 minutter til Odense.

Byen er den største på Nordfyn målt på indbyggere, og i de senere år har de mange attraktive byggegrunde i byen været et stort trækplaster for især børnefamilierne. I Otterup har du både vuggestue, dagplejere, to børnehaver, en kommunal og privat skole, SFO og en ungdomsklub. Foreningslivet i byen er alsidigt, og du har et stort udvalg af supermarkeder, butikker og specialforretninger i Otterup. Her er også masser af skønne naturområder ved Otterup Byskov, friluftsoasen med bål- og shelterplads, den flotte allé ved Kærlighedsstien og Den Grønne Sti, som er perfekt til en løbetur eller en gåtur med hunden.

Skovby

Nær Bogense ligger det smukke lokalområde Skovby, der rummer de fire mindre landsbyer Skovby, Kærby, Harritslev og Smidstrup.

Her finder du flere forsamlingshuse, hvoraf det ene ofte holder fælles arrangementer som eksempelvis fællesspisning. Området har desuden to kirker, ligesom det gamle renæssanceslot Harridslevgaard ligger her.

I Skovby kan du desuden opleve et stort og spændende galleri med skiftende udstillinger.

Skovløkke

Skovløkkeområdet er et naturskønt sted med velholdte, maleriske landsbyer drysset ud over hele området, der tæller Daugstrup, Østrup, Gudskov, Klintebjerg, Gerskov, Hessum, Ølund, Ørritslev by og Ørritslev Skov.

Området ligger direkte ud til Odense Fjord. Der ligger derfor naturligvis to lystbådehavne, Otterup Lystbådehavn ved Egensedybet og Klintebjerg Havn, hvor der er masser af aktiviteter, men også tid og ro til fordybelse. Fra Klintebjerg Havn kan du sejle til Vigelsø, der er Odense Fjords største ø og et flot naturreservat med gode vandrestier og et rigt fugleliv. I Skovløkkeområdet har du en efterskole, svømmehal, skole til og med 6. klasse, forsamlingshuse og masser af lokalt sammenhold. 

Særslev

Mellem Søndersø og Bogense finder du lokalområdet Særslev med lidt over 1200 indbyggere, hvor selve Særslev by står for ca. 750 af dem.

Den større landsby er for mange kendt som ’den lange by mellem Odense og Bogense’. Byen har gennem tiden været formet af store stemmer, og du finder derfor mange flotte, arkitektoniske bygninger langs hovedgaden. Der er også byggegrunde til salg i området, hvis du drømmer om at bygge nyt i et naturskønt område. I Særslev by har du de fleste faciliteter inden for kort afstand. Du finder både en dagligvarebutik, efterskole, tankstation, samt enkelte butikker og caféer. Der er et rigt foreningsliv, og byens årlige sportsuge trækker folk til fra nær og fjern. Områdets skole ligger centralt i byen og går til og med 9. klasse.

Søndersø

Søndersø er en hyggelig by i midten af Nordfyn, blot 15 minutters kørsel fra Odense.

Selvom byen er den tredjestørste på Nordfyn, får du et lille samfunds nærhed og fællesskab i Søndersø. Byen har gode indkøbsmuligheder, mange arbejdspladser, attraktive byggegrunde og gode forhold for børn, da du finder alt fra dagpleje og vuggestue til et alment gymnasium her. Midt i byen har du Søndersø Bypark, hvor der blandt andet er skaterbane, legeplads, street basketbane og fitnessredskaber, og ved Dallund Slot og den smukke slotssø lidt uden for byen kan du opleve noget af den smukkeste natur på Fyn.

Veflinge

Veflinge er en større landsby, der har et velfungerende idrætsliv, børnehave og skole til og med 6. klasse.

Området ligger væk fra større veje, hvilket gør Veflinge særdeles attraktivt for børnefamilier, da børnene her trygt kan cykle til og fra skole og fritidsaktiviteter. Der er desuden et stærkt lokalsamfund, der får tingene til at ske i området, og hvor der bliver holdt mange arrangementer på det hyggelige bytorv.  

Kultur & Fritid
Rådhuspladsen 2
5450 Otterup

Mandag

09:00-15.00

Tirsdag

09.00-15.00

Onsdag

09.00-15.00

Torsdag

09.00-17.00

Fredag

09.00-13.00