Log på Nemplads
Book plads i dagtilbud (NemPlads)
Book og se ledige pladser til dit barn i vores dagtilbud: dagpleje, vuggestue, børnehave, SFO, SFO-klub og juniorklub.
Gå til selvbetjeningInformation
Formål
Det pædagogiske tilsyn kvalitetssamtalen er den kommunale myndighedskontrol med kvaliteten af de kommunale ydelser.
Kvalitetssamtalen skal understøtte den pædagogiske og kvalitative udvikling af den pædagogiske praksis.Tilsynet fungerer som et dynamisk dialogredskab.
Mål
At sikre en høj kvalitet som fremmer børnenes trivsel, udvikling, læring dannelse gennem trygge og pædagogiske læringsmiljøer, hvor legen er grundlæggende, og hvor der tages udgangspunkt i et børneperspektiv.
Øvrige tilsyn
-
Tilsyn der også føres med dagtilbud, men som ikke er en del af selve det pædagogiske tilsyn:
-
Økonomiske forhold, budget – og regnskabsmæssige forhold foretages af Økonomi og Løn.
-
Tilsyn med sikkerhed på legepladsen, foretages af et privat firma, som de Tekniske Serviceledere er ansvarlige for at planlægge og koordinere i samarbejde med dagtilbudslederen.
Pædagogisk tilsyn
Følgende er en beskrivelse af proceduren for det pædagogiske tilsyn – hvor systematik vil være det gennemgående element for gennemførelse af tilsyn af høj kvalitet.
Hvad?
Et systematisk grundlag for tilsyn som skal:
-
Identificere, lokalisere, afdække og følge op på de kvalitetsudfordringer, der er i de enkelte dagtilbud.
Herunder sikre, at der er:
-
Strategisk retning og tydelig opfølgning.
-
Et løft af de professionelle kompetencer, herunder fokus på læring i grunduddannelse, efteruddannelse og styrkelse af professionsfagligheden.
-
Forebyggelse af læringsulighed – gennem målrettet og tidlig indsats, som skal sikre alle børn lige muligheder.
Hvordan?
Består i en fast dagsorden som tager udgangspunkt i dagtilbuddets kvalitetsrapport, hvor følgende indhold er dokumenteret:
-
Den pædagogiske læreplan
-
Læringsmiljø
-
Sprogvurderinger
-
Trivsel
-
Personalets kvalifikationer
-
Forældresamarbejde
-
Arbejdet med overgange og udsat skolegang
-
Kommunale indsatsområder
Dagsordenen vil være den samme for alle dagtilbud, og tager udgangspunkt i dagtilbuddets kvalitet herunder:
Proceskvalitet i:
-
Interaktioner mellem børn og voksne
-
Leg
-
Aktiviteter
Strukturkvalitet i:
-
Normeringer, gruppestørrelser og organisering
-
Fysiske rammer
-
Uddannelse, efteruddannelse og personalestabilitet
Resultatkvalitet i:
-
Faglige, kognitive og sociale færdigheder
-
Systematik i arbejdet med sammenhængende overgange
Hvornår?
Kadence for det pædagogiske tilsyn:
-
Der udføres pædagogisk tilsyn hvert andet år i alle dagtilbud.
-
Der kan indgå elementer i det pædagogiske tilsyn fra de uformelle tilsyn – hvis det har relevans for kvaliteten i praksis.
Uformelle tilsyn:
Det uformelle tilsyn sker ved læringskonsulenternes gang i dagtilbuddene dvs. at der løbende føres uformelt tilsyn i alle dagtilbud.
Er der forhold som giver anledning til bekymring inddrages dagtilbuddets ledelse med henblik på opfølgning.
Det skærpede tilsyn:
Det skærpede tilsyn sker på baggrund af f.eks. en henvendelse fra en forælder, en ansat i institutionen, administrationen eller andre som har en bekymring i forhold til dagtilbuddets kvalitet.
Det skærpede tilsyn udføres af en læringskonsulent fra Børn og Unge.
Hvem?
I de kommunale dagtilbud:
Skole og Dagtilbudschefen i samarbejde med læringskonsulenten, dagtilbuddets ledelses plf (professionelle læringsfællesskab) og repræsentant fra bestyrelsen hvis muligt.
I de private dagtilbud deltager:
læringskonsulenten, dagtilbudsleder, medarbejderrepræsentant samt bestyrelsesformand.
Forberedelse til kvalitetssamtalen - det pædagogiske tilsyn
Kvalitetssamtalen sker i en kvalificeret dialog, hvor administrationen anvender data, som er en del af kvalitetsrapporten for dagtilbud.
Data anvendes som indikatorer på den udvikling der ses, og kan ikke stå alene. Dvs. at indikatorerne først og fremmest skal danne grundlag for en meningsfuld dialog om hvordan dagtilbuddet kan prioritere de indsatser/ressourcer der skal til, for at sikre den bedste læring, trivsel og udvikling for børnene.
Handleplan
Ud fra kvalitetssamtalens indhold, aftales det med lederen, hvilke områder der skal fokuseres på, så der sikres en fremadrettet udvikling.
Ledelsen anvender SMTTE modellen, hvori handleplanen for de pågældende udviklingsområder beskrives:
-
Sammenhæng
-
Mål
-
Tiltag
-
Tegn
-
Evaluering
Handleplanen fremsendes til administrationen inden for 6 uger.
Professionel kapital
Yderligere vil der blive stillet skarpt på styrkelsen af professionsfagligheden og dagtilbuddets kapital herunder:
Individuel kapital
Et begreb for al den viden og alle færdigheder, som en kompetent pædagog nødvendigvis må besidde, for at kunne stimulere hvert enkelt barn og gruppe af børn til bedst muligt at realisere deres lærings og udviklingspotentiale.
Social kapital
Et begreb for pædagogers mulighed for og evne til at samarbejde. En børnehave skal udvikle et fælles ideal og et fælles mål for den pædagogiske indsats, og den skal skabe et fælles professionelt sprog for de pædagogiske medarbejdere.
Beslutningskapital
Et begreb for udøvelse af professionel dømmekraft. Det er et begreb for ”den kapital, som den professionelle tilegner sig og akkumulerer gennem strukturerede og ustrukturerede erfaringer, praksis og refleksion”.
Dialogmøder
På baggrund af dagtilbuddets handleplan, etableres et opfølgende dialogmøde med udgangspunkt i dagtilbuddets handleplan. På dialogmødet deltager Skole – og Dagtilbudschefen, læringskonsulenten og dagtilbuddets ledelses plf.
Kadencen for dialogmøderne er en til to møder pr. år og foregår i dagtilbuddet.
Lovgivning
Kommunalbestyrelsen i Nordfyns kommune er jf. § 5 i Dagtilbudsloven forpligtet til at føre tilsyn med alle dagtilbud i kommunen. Tilsynet skal både omfatte indholdet af tilbuddene, og den
måde hvorpå opgaven udføres, herunder at lovgivningen og de mål og rammer, der er fastsat af kommunalbestyrelsen, efterleves.
Ansvaret for tilsynet med dagtilbud er i Nordfyns kommune delegeret fra kommunalbestyrelsen til Børn og Unge administrationen.
Tilsynsforpligtigelsen skal ses i sammenhæng med serviceloven (§ 32 tilbud)
Retningslinjer, kriterier og planlægning for den koordinerede pasning i dagtilbud ved ferier og lukkedage
Indledning og baggrund
I henhold til Vejledningstekst om lukkedage i dagtilbud, efter Dagtilbudsloven, skal kommunen fastsætte retningslinjer for lukkedage og for den alternative pasning i de kommunale tilbud.
Lukkedage defineres som almindelige hverdage, hvor et dagtilbud holder helt eller delvist lukket. Almindelige hverdage er alle dage undtagen lørdage, søndage og helligdage samt den 5. juni (Grundlovsdag) og den 24. december (Juleaftensdag).
Det alternative pasningstilbud skal sikre, at tilgodese børnenes behov for stabile og trygge rammer og familiernes mulighed for, at få deres hverdag til at hænge sammen.
Forslag til retningslinjer, kriterier og planlægning for den koordinerede pasning
Den koordinerede pasning er placeret på dage, hvor der erfaringsmæssigt er et lille behov for pasning pga. lavt fremmøde. Derfor samles pasningen i færre dagtilbud.
For at personalet har størst mulig tilstedeværelse sammen med børnene, og for at opnå en effektiv ressourceudnyttelse, er det hensigtsmæssigt, at personalet holder ferie og fri samtidig med børnene. Personalet skal så vidt muligt holde fri, når der er lavt fremmøde. På den baggrund laves der koordineret pasning i et begrænset antal dagtilbud i følgende perioder:
Gældende for dagplejen og børnehusene:
-
3 uger i sommerferien
-
1 uge i efterårsferien (uge 42)
-
Dagene mellem jul og nytår samt d. 31. december
-
1 uge i vinterferien(uge 7)
-
3 dage før Påske.
-
Fredagen efter Kr. Himmelfart
Der henvises til de retningslinjer som står beskrevet i informationsfolderen - Gæstepasning i Nordfyns Kommune for dagplejen.
Gældende for dagtilbud:
Den 24. december og Grundlovsdag holder alle børnehuse og dagplejen lukket. Der tilbydes ikke alternativ pasning.
Børnehusene
Det målbare kriterium for lavt fremmøde er 15 børn eller derunder pr. børnehus. Den koordinerede pasning skal planlægges i god tid og meldes ud til forældre og personale af hensyn til ferieplanlægning.
Sommerferien skal varsles senest 3 måneder før afholdelse.
I det omfang det er muligt skal der følge kendt personale med børnene, i et omfang der står i et rimeligt forhold til antal tilmeldte børn.
Herudover skal der så vidt muligt tages hensyn til geografiske forhold indenfor distriktet.
Dagplejen
Den koordinerede pasning skal planlægges i god tid og meldes ud til forældre og personale af hensyn til ferieplanlægning, således at personalet kan varsles ferie senest 3 måneder før.
Hoved-ferien - sommerferien skal varsles senest 3 måneder før afholdelse. Herudover skal der så vidt muligt tages hensyn til geografiske forhold indenfor distriktet – se folder ”gæste-pasning i dagplejen”.
Dagene med koordineret pasning for det kommende år meldes ud fra administrationen til dagtilbuddene hvert år i januar. I forhold til den koordinerede pasning er det lederen af dagtilbuddet som er ansvarlig for at meddele forældrene i god tid, hvilke dagtilbud, der er åbne. Planlægningen af den koordinerede pasning aftales i de enkelte distrikter.
Dagtilbudsledere og Pædagogiske afdelingsledere i distrikterne samarbejder ift. personaledækning, åbningstider m.m. og aftaler indbyrdes ledelsesansvar. Der kan aftales samarbejde på tværs af distrikterne ved særlige forhold. Der kan ligeledes etableres samarbejdsaftaler mellem kommunale dagtilbud og puljeinstitutioner omkring koordineret pasning.
De dagtilbud, der har haft åbent i forbindelse med koordineret pasning skal i august måned orientere Pladsanvisningen i forhold til hvor mange af de tilmeldte børn, der har benyttet den koordinerede pasning. Administrationen vurderer, primo januar, hvorvidt der skal ske ændringer i den koordinerede pasning for det kommende år.
Pladsanvisningen skal orienteres, ultimo juni, om de ledelsesansvarlige for den koordinerede pasning i alle distrikter.
Formål med forældrebestyrelsen
Formålet med forældrebestyrelserne er, at forældrene i et positivt og konstruktivt
samarbejde med medarbejderne sikres indflydelse på de overordnede principper for dagtilbuddenes virksomhed.
Det er Kommunalbestyrelsen, som fastsætter mål og rammer for børnenes ophold i dagtilbud, herunder:
-
Kommunale politikker og retningslinjer.
-
Oprettelse/nedlæggelse af dagtilbud.
-
Normering, åbningstid og forældrebetaling
-
Budgettildeling.
-
Tilsyn.
- Som er i overensstemmelse med at være et pædagogisk dagtilbud for børn i alderen 0 – 6 år, jf. Dagtilbudsloven.
Det er forældrebestyrelsens opgave i samarbejde med dagtilbudslederen, at sikre optimal udnyttelse af de muligheder, der vil fremme børnenes udvikling og trivsel gennem fleksibel anvendelse af de afsatte ressourcer.
Kapitel 1
§ 1. Bestyrelsens sammensætning
Dagtilbuddet består af en dagtilbudsleder i distriktet med flere børnehuse og dagplejen under sig. Der vælges en forældrebestyrelse i hvert distrikt:
-
Bestyrelsen består, som udgangspunkt, af mindst en repræsentant fra hvert børnehus, en repræsentant fra dagplejen plus en ekstra forældrerepræsentant samt 2 medarbejderrepræsentanter. Dvs. at der i distrikt Søndersø er 8 bestyrelsesmedlemmer, i distrikt Sletten er 6 medlemmer, i distrikt Havrehed er 6 medlemmer og i distrikt Bogense er 5 medlemmer.
-
Bestyrelsen skal repræsentere børn i alderen 0-2 år samt 3-5 år.
-
For de børnehuse som er normeret til at modtage en særlig gruppe børn med nedsat fysisk eller psykisk funktionsevne, bør denne gruppes forældre så vidt muligt være repræsenteret i bestyrelsen.
Distrikternes forskellighed i forhold til antal børnehuse betyder, at bestyrelserne varierer i forhold til antal forældrerepræsentanter. I en bestyrelse skal der være en overrepræsentation af forældre i forhold til medarbejdere. Ud over bestyrelsens repræsentanter skal der vælges:
-
2 suppleanter for forældrerepræsentanterne.
-
2 suppleanter for medarbejderrepræsentanterne.
En suppleant indtræder i bestyrelsen, når en bestyrelsesrepræsentant udtræder som følge af, at tilknytningsforholdet til børnehuset ophører eller på grund af sygefravær, orlov m.m. som strækker sig over mere end 3 måneder.
Stk. 2 Forældrebestyrelser på tværs af kommunale dagtilbud
Forældrebestyrelser kan etableres på tværs af kommunale dagtilbud, hvis de enkelte bestyrelser beslutter det.
Kapitel 2
§ 2 Valg af forældrerepræsentanter
-
Valget til bestyrelsen skal afholdes ved et fælles forældremøde i distriktet, inden den 15. februar, således at de forældre som har børn til mini SFO, med opstart den 1. marts, bliver erstattet af nyvalgte forældrerepræsentanter.
-
Er der flere kandidater på valg fra det enkelte børnehus har alle fremmødte forældre fra distriktet mulighed for at stemme om hvilken kandidat, der ønskes valgt som repræsentant fra det pågældende børnehus.
-
Indkaldelse til valg sker med 3 ugers varsel af den siddende bestyrelsesformand.
-
Dagtilbudslederen har ansvar for, at bestyrelsen konstituerer sig senest 1. marts, hvor den nye valgperiode træder i kraft.
-
Forældre kan opstilles til bestyrelsen, selv om de ikke er til stede, hvis de skriftligt tilkendegiver inden valget, at de vil modtage valg.
-
Forældrerepræsentanterne i bestyrelsen vælges forskudt for to år af gangen og suppleanter for et år, således at henved halvdelen af bestyrelsen udskiftes årligt.
-
Valgret og valgbarhed fastlægges i overensstemmelse med gældende bekendtgørelse for skolebestyrelser (§§ 5 og 6, BEK nr. 28 af 14/01/2014Gældende) med de begrænsninger, der følger af gældende Dagtilbudsvejledningen (Pkt. 555 og 556, vejl. 9109 af 27/2 2015 Gældende). Heraf følger at der højest kan tildeles valgret til to personer til forældrebestyrelser på grundlag af samme barn. (jf. Bekendtgørelse om valg af forældrerepræsentanter til skolebestyrelser i folkeskolen og om vederlag til forældre- og elevrepræsentanter i skolebestyrelser i folkeskolen)
-
Valg til bestyrelsen sker ved et simpelt stemmeflertal, dvs. valgt er den/de forældre med flest stemmer. I tilfælde af stemmelighed, hvorved der ikke kan træffes afgørelse om, hvem der er valgt til bestyrelsen, finder der omvalg sted mellem de kandidater, der har fået lige mange stemmer.
Er der forsat stemmelighed afgøres valget ved lodtrækning.
§ 3 Valg af medarbejdere
-
Medarbejderrepræsentanter og suppleanter for disse vælges i distriktet inden udgangen af januar.
-
Medarbejderrepræsentanterne vælges forskudt for to år af gangen.
-
Suppleanter vælges for et år af gangen og indtræder i bestyrelsen i den rækkefølge de er valgt, dvs. i forhold til antal stemmer.
-
Valgperioden påbegyndes samtidig med de nyvalgte forældrerepræsentanter.
§ 4 Valgbarhed og Valgret
-
Forældre til børn indskrevet i dagtilbuddet er valgbare og har valgret til forældrerepræsentanter i bestyrelserne.
-
Medarbejdere i dagtilbuddet er ikke valgbare som forældrerepræsentanter.
-
Fastansatte medarbejdere i dagtilbuddet er valgbare og har valgret vedrørende medarbejderrepræsentanter i bestyrelsen.
-
Dagtilbudslederen og den pædagogiske leder er ikke valgbare til bestyrelsen.
Kapitel 3
§ 5 Udtrædelse
Et forældrevalgt bestyrelsesmedlem udtræder af bestyrelsen, når medlemmets barn ophører i dagtilbuddet, hvorefter suppleanten indtræder.Såfremt et medlem ønsker at udtræde, mens barnet går i dagtilbuddet, meddeles det skriftligt til formanden for forældrebestyrelsen. En medarbejderrepræsentant udtræder af bestyrelsen med øjeblikkelig virkning fra det tidspunkt, hvor den pågældende har afleveret sin opsigelse til kommunen eller har modtaget sin opsigelse fra kommunen.
Suppleanten indtræder herefter i bestyrelsen. Såfremt alle er udtrådt af bestyrelsen indkaldes snarest til forældremøde som beskrevet i § 3.
Kapitel 4
§ 6 Konstituering
Bestyrelsen vælger selv formand og næstformand af og blandt forældrerepræsentanterne i bestyrelsen. Dagtilbudslederen indkalder til det konstituerende møde, som skal finde sted inden 14 dage efter valget af forældrerepræsentanterne.
Kapitel 5
§ 7 Bestyrelsens opgaver og kompetencer
Bestyrelsen fastsætter principper for dagtilbuddet i forhold til:
-
Samarbejde mellem dagtilbud og hjem.
-
Det pædagogiske arbejde, herunder udarbejdelse og evaluering af og opfølgning på den pædagogiske læreplan.
-
Anvendelsen af budgetrammen inden for de rammer og eventuelle prioriterede indsatser fastsat politisk i Nordfyns Kommune.
-
Arbejdet med at skabe gode overgange fra hjem til dagtilbud, mellem dagtilbud og fra dagtilbud til fritidstilbud og skole.
-
Åbningstid indenfor den ramme, som fastsættes af kommunen
Herudover har bestyrelsen følgende opgaver og kompetence:
-
Indstillingsret og ret til deltagelse ved ansættelse af dagtilbudslederen.
-
Indstillingsret vedrørende ansættelse af dagtilbuddets medarbejdere.
-
Inddrages i udarbejdelsen, evalueringen og opfølgningen af den lovpligtige pædagogiske læreplan.
-
Informeres og kommenterer på det lovpligtige tilsyn.
-
Ændring i den udmeldte ramme for distriktets åbningstid skal ske med passende varsel efter gennemførelse af en behovsundersøgelse i forældregruppen.
-
Sikrer at forældrene i de enkelte børnehuse får mulighed for at fravælge frokostordning hvert andet år på baggrund af de kommunale retningslinjer.
-
Høres i forbindelse med politiske udmeldinger.
-
Deltager på 2 årlige dialogmøder med Børne- og Ungeudvalget.
-
Sikrer et højt informationsniveau til børnehusene i samarbejde med dagtilbudslederen.
-
Sikrer sammenhæng og rød tråd i samarbejdet med folkeskolen i distriktet.
Stk. 2 Beslutningskompetence i forældrebestyrelser på tværs af dagpleje og daginstitution
I forældrebestyrelser som etableres på tværs af dagpleje og daginstitution, skal beslutninger, der alene har betydning for dagplejen, træffes af de forældre, der repræsenterer dagplejen. Endvidere træffes beslutninger, der alene har betydning for daginstitutionen, af de forældre, der repræsenterer daginstitutionen.
Kapitel 6
§ 8 Mødevirksomhed
-
Der afholdes minimum 4 møder årligt.
-
Formanden udarbejder årsplan for bestyrelsesmøderne og udsender dagsorden til mødet med mindst 8 dages varsel.
-
Ved behov kan formanden indkalde til yderligere bestyrelsesmøder.
-
Formanden udarbejder forslag til dagsorden, herunder tid og sted, i samarbejde med dagtilbudslederen.
-
En tredjedel af bestyrelsens medlemmer kan med angivelse af punkter til dagsorden begære møde afholdt.
-
Bestyrelsen udøver sin virksomhed i møder som afholdes for lukkede døre.
-
Der kan kun træffes beslutninger på bestyrelsens møder, dvs. det enkelte bestyrelsesmedlem eller flere bestyrelsesmedlemmer kan således ikke træffe beslutninger på bestyrelsens vegne uden for bestyrelsens møder.
-
Bestyrelsesmedlemmer er omfattet af tavshedspligt og underskriver tavshedserklæring ved første møde efter nyvalg.
Kapitel 7
§ 9 Beslutningsdygtighed
-
Bestyrelsen er beslutningsdygtig, når mindst halvdelen af medlemmerne er til stede.
-
Medlemmerne kan kun deltage i bestyrelsens afstemninger, når de er personligt til stede.
-
Alle beslutninger træffes ved simpelt stemmeflertal.
-
Ved stemmelighed er formandens stemme udslagsgivende.
-
Ethvert medlem kan få sit synspunkt ført til referat.
-
Lederen kan få ført til referat, såfremt han/hun er uenig.
Kapitel 8
§ 10 Referat
-
Der skrives referat over bestyrelsens beslutninger.
-
I referatet anføres, hvilke personer, der har været til stede.
-
Referatet skal godkendes af de deltagende bestyrelsesmedlemmer.
-
Dagtilbudslederen fungerer som sekretær for bestyrelsen.
-
Dagtilbudslederen sikrer at referatet offentliggøres.
Kapitel 9
§ 11 Dagtilbudslederen
Dagtilbudslederen er sekretær for bestyrelsen og sørger for kommunikationen mellem bestyrelsen og kommunen.
Dagtilbudslederen har:
-
Den pædagogiske, administrative og personalemæssige ledelse af dagtilbuddet, herunder kompetencen til ansættelse og afskedigelse af medarbejderne.
-
Ansvaret overfor kommunalbestyrelsen for at sikre, at de trufne beslutninger er i overensstemmelse med mål og rammer, herunder decentraliseringsaftaler.
-
Ansvaret overfor bestyrelsen for at sikre, at de trufne beslutninger er i overensstemmelse med de principper, bestyrelsen har lagt for dagtilbuddets virksomhed.
-
Ansvaret for alle konkrete afgørelser, der vedrører det enkelte barn i dagtilbuddet.
-
Ansvaret for udarbejdelse af forslag til bestyrelsen, vedrørende principper for dagtilbuddets virksomhed.
-
Forpligtigelsen til at give MED-udvalget alle ønskede oplysninger om dagtilbuddets virksomhed, som hører under MED- udvalgets arbejdsområde. Ved dagtilbudslederens fravær tiltræder dagtilbuddets pædagogiske leder/stedfortræder.
Kapitel 10
Formål med forældreråd
I alle børnehuse og dagplejen i distriktet skal der oprettes et forældreråd. Formålet med at oprette et forældreråd, er, at sikre en lokal forældreindflydelse.
§12 Forældrerådets sammensætning
Forældrerådet har andre opgaver i forhold til en bestyrelse. Forældrerådets opgaver kræver oftest forældre som påtager sig og udfører nogle opgaver i samarbejde med medarbejderne. Der er derfor ikke nogen øvre grænse for hvor mange repræsentanter, der kan sidde i et forældreråd, idet opgavernes mangfoldighed og omfang til tider kan kræve ekstra hænder.
Til forældrerådet vælges som minimum:
-
3 forældrerepræsentanter.
-
2 suppleanter for forældrerepræsentanter.
Suppleanten kan deltage ved alle forældrerådsmøder
Når en forældrerådsrepræsentant udtræder, heraf som følge af, at tilknytningsforholdet til børnehuset ophører eller på grund af sygefravær, orlov mm., skal suppleanten tiltræde efter aftale med pædagogisk leder/teamlederen.
Den pædagogiske leder/teamleder har en koordinerende funktion i forhold til forældrerådet, herunder indkaldelse til møder samt sikre at referater bliver offentliggjort.
§ 13 Forældrerådets opgaver
Et forældreråd har en stor betydning i forhold til at støtte op om de opgaver, som skal løses lokalt i det enkelte børnehus og dagpleje. Opgavernes karakter vil være mangfoldige, og der er ikke nogen specifikke krav til opgavernes indhold. Følgende oversigt er nogle af de opgaver, som oftest varetages af forældrerådet:
-
Drøftelse af spørgsmål vedr. de beslutninger, som tages i bestyrelsen samt betydningen i eget børnehus.
-
Forholde sig til dagligdagen i børnehuset, herunder drøftelse af de pædagogiske lærerplaner og aktiviteter.
-
Bringe emner og ideer videre til bestyrelsen.
-
Besvare spørgsmål ved henvendelse fra bestyrelsen.
-
Planlægge og hjælpe med at afholde forskellige arrangementer både i og udenfor børnehusets åbningstid.
§ 14 Valg til forældreråd
Valg til forældreråd følger de samme regler som valg til bestyrelsen.
Forældrerådet fastsætter selv forretningsordenen.
§ 15 Vejledning til styrelsesvedtægter
Der henvises til Kapitel 15. Forældreindflydelse i dagtilbud (Børne-, Ligestillings-, Integrations- og Socialministeriet vejledning 9109 af 27/2 2015).
Kapitel 11
§ 15 Ikrafttrædelses- og ændringsbestemmelser
Administrationen kan tilpasse styrelsesvedtægten med 3 måneders varsel, hvis der er politiske beslutninger, som har indflydelse på styrelsesvedtægternes indhold.
Tilpasninger med kortere varsel kan ske, hvis bestyrelserne og administrationen er enige herom. Denne vedtægt er godkendt af Kommunalbestyrelsen i Nordfyns Kommune den 20. december 2018.
Tilsyn med dagtilbud i Nordfyns Kommune
Rådhuspladsen 2
5450 Otterup
Mandag | Lukket |
Tirsdag | 09:00 - 15:00 |
Onsdag | Lukket |
Torsdag | 09:00 - 17:00 |
Fredag | 09:00 - 13:00 |