Nordfyns Kommune viser flaget på Folkemødet

10.06.2019

Delebiler, ny udligningsordning, rullende borgerservicekontorer eller flere cykelstier? Der er lagt op til diskussion af et højaktuelt emne, når Nordfyns Kommune indbyder til debat om servicen i landdistrikterne. Det sker på årets Folkemøde på Bornholm, der foregår fra den 13. til15. juni.

Nordfyns Kommune er vært for en debat under overskriften "Skal postnummeret bestemme serviceniveauet?" Debatten finder sted i Allinge i Landdistrikternes Telt, fredag den 14. juni kl. 11.15-12.00. Her vil paneldeltagerne give hver deres syn på, hvad der skal til for at borgerne i landdistrikterne kan få samme service som i de større byer. Hvilke strenge har de at spille på? Hvad kan staten gøre? Hvad kan kommunerne gøre? Og hvad kan borgerne selv gøre lokalt?

Handler ikke kun om økonomi

Formand for Erhvervs-, Kultur- og Fritidsudvalget Mette Landtved-Holm deltager i panelet. Hun opfordrer til, at debatten ikke kun kommer til at handle om penge, men også alt det, der kan lade sig gøre uden at skulle have penge op af lommerne.

- Vi taler rigtig meget om manglende økonomi, når vi debatterer landdistrikterne, og det er helt sikkert også en del af problemstillingen. Jeg kunne bare godt tænke mig, at vi også tænker i, hvordan vi kan blive bedre til at samarbejde på kryds og tværs. Det bliver tit en kamp mellem land og by, hvor det hellere skulle handle om at samarbejde, siger Mette Landtved-Holm.

Foruden udvalgsformand Mette Landtved-Holm er debattørerne på scenen:

• Kaj Hovhave, formand for Nordfyns Landdistriktsråd
  • Kim Ruberg, formand for Balance Danmark
  • Pia Heike Johansen, lektor SDU, Center for Landdistriktsforskning

Hanne Lene Haugaard, DGI/Landdistrikternes Fællesråd, er ordstyrer.

DI Bornholms Erhvervstræf

Som optakt til Folkemødet deltager borgmester Morten Andersen i DI Bornholms Erhvervstræf 2019. Her er han indbudt til at fortælle om, hvordan Nordfyns Kommune er blevet årets højdespringer i Dansk Industris seneste Erhvervsklimamåling og dermed indtager pladsen som Danmarks fjerde mest erhvervsvenlige kommune.  Også kommunaldirektør Morten V. Pedersen deltager i DI Bornholms Erhvervstræf.

Morten V. Pedersen er endvidere at finde i KL Teltet torsdag, hvor han er paneldeltagere i en debat om forudsætninger og forhindringer for innovationen i kommunerne.

Borgmester Morten Andersen deltager ligeledes i en debat, arrangeret af Landdistrikternes Fællesråd, om den fortsatte udflytning af statslige arbejdspladser. Endelig deltager han i et debatmøde om digital ulighed i landdistrikterne.

Fjerde gang med i Landdistrikternes telt

Det er fjerde gang Nordfyns Kommune deltager i Landdistrikternes Telt på Folkemødet. Teltet er et samarbejde mellem landdistriktskommuner, landdistriktsaktører og Landdistrikternes Fællesråd.

Ifølge borgmester Morten Andersen er det ikke sidste gang, at Nordfyns Kommune er en aktiv del af Folkemødet.

- Det er en oplagt mulighed for både at påvirke den politiske dagsorden, men også for at søge inspiration hos andre. Som landdistriktskommune har vi nogle særlige vilkår og udfordringer at drive kommune på, og det er blandt andet det, vi bruger Folkemødet til at skabe debat om, siger borgmester Morten Andersen.

Borgmester Morten Andersen, mobil 40 40 24 47

Udvalgsformand Mette Landtved-Holm, mobil 61 19 15 27