Nytårskur: Lokalt erhvervsklima i top fem blev fejret

15.01.2019

Da borgmester Morten Andersen her til aften bød velkommen til nytårskur på Bogense Rådhus, blev der gjort status over højdepunkterne i 2018. Nytårskuren havde deltagelse fra det lokale erhvervsliv, foreningerne og kommunens øvrige samarbejdspartnere.

Noget af det, der står stærkest i billedet fra 2018, er Nordfyns Kommunes placering som landets 4. bedste kommune i Dansk Industris Erhvervsklimaundersøgelse 2018. Nordfyns Kommune tegner sig desuden for det bedste erhvervsklima blandt de fynske kommuner.

Borgmester Morten Andersen understregede i sin velkomsttale, at arbejdet med at optimere kommunens erhvervsservice fortsætter, og at der stadig skal arbejdes med at forbedre og optimere.

"Vi haft en proces i alle vores fagudvalg, hvor vi har snakket om, hvad vi kan gøre endnu bedre inden for vores respektive områder. Det har resulteret i en handleplan med ni punkter, hvor vi lægger os i selen og gør det endnu mere. Blandt andet vil vi på skoleområdet gøre en ekstra indsats for at bygge bro til erhvervsuddannelserne og dermed også til virksomhederne", sagde borgmesteren blandt andet i talen.

Stor ros fra Dansk Industri Fyn

Formand for Dansk Industri Fyn Poul Strandmark var indbudt som indlægsgiver blandt andet for at komme med input til kommunens erhvervfremmeindsats fremadrettet. I et interview før Nytårskuren udtrykker Poul Strandmark stor ros til Nordfyns Kommune.

"Det er en helt enestående præstation. Ja, faktisk så enestående, at Dansk Industri har haft en delegation på 22 personer på besøg i Nordfyns Kommune for at blive klogere på, hvordan Nordfyns Kommune har båret sig ad med at flytte sig så markant. Og det handler ikke kun om erhvervsklima. Nordfyns Kommune er også Danmarks mest effektive kommune, og der er styr på økonomien", siger DI-formand Poul Strandmark.

En dugfrisk statistik fra KL viser, at Nordfyns Kommune er den kommune i landet, der bruger færrest ressourcer på ledelse og administration, målt pr. indbygger. Samme statistik viser, at Nordfyns Kommune er kommunen med den 6. laveste gæld pr. indbygger - og 3. laveste, hvis man ser bort fra de tre kommuner i landet, der er uden gæld.

Se også: Det siger virksomhederne om Nordfyns Kommune (YouTube):

Dansk Sprognævn til Bogense

En anden ting, der står tilbage fra 2018 er successen med at trække Dansk Sprognævn til Bogense. Borgmester Morten Andersen hæftede sig ved, at der med udnævnelsen af ny direktør for sprognævnet nu er faldet ro over udflytningsprocessen.

"Den nye direktør kommer fra en stilling som forskningschef på SDU, så alle bekymringer om, at det skulle være umuligt at rekruttere kvalificeret arbejdskraft til sprognævnet med den beliggenhed er gjort til skamme. Når man kan rekruttere en højtkvalificeret direktør med bopæl på Fyn, så tænker jeg heller ikke, at der bliver problemer med at rekruttere medarbejdere til andre stillingskategorier", sagde Morten Andersen.

Det sagde borgmester Morten Andersen. Læs talen.

Borgmester Morten Andersen, 40 40 24 47

Formand for Dansk Industri Poul Strandmark, 6611 5832