Otterup: Blå spejdere får tag over hovedet

30.08.2018

Kommunalbestyrelsen i Nordfyns Kommune har netop godkendt, at De Blå Spejdere i Otterup kan leje en kommunalt ejet ejendom på Stenløkkevej 42 i Otterup. Dermed får spejderkorpset løst deres lokaleproblemer.

Blå Spejdere Nordfyn til Landslejr i 2017

Spejderkorpset stod for at skulle fraflytte det eksisterende spejderhus, der ligger ved Otterup Hallerne. Lejemålet var opsagt som følge af renoveringen af Otterup Hallerne.

Derfor henvendte spejderne sig til Nordfyns Kommune for at finde alternative lejemuligheder. Det er disse sonderinger, der nu har ført til den nævnte løsning.

Borgmester Morten Andersen siger:

"Som kommune kunne vi sagtens for øje på den uholdbare lokalesituation, som De Blå Spejdere var bragt i, så derfor satte vi alle sejl til for at finde en løsning. Vi vil rigtig gerne bakke op om vores aktive spejdere, da de blandt andet er med til at synliggøre mulighederne i det aktive udeliv, som vi prioriterer højt i vores friluftsstrategi".

Spejderleder og bestyrelsesmedlem i de Blå Spejdere Nordfyn, Lisbeth Achton-Boel, er glad og lettet over, at der er kommet en afklaring. Hun roser Nordfyns Kommune for opbakningen.

"Vi har oplevet en kommune, der været meget lydhør for vores ønsker, og vi er også meget taknemmelige for den løsning, vi har fået tilbudt. Vi har undersøgt mange forskellige løsninger, men den her var den absolut bedste", siger hun.

Den pågældende bygning er på 233 m2, fordelt med 149 m2 på en hovedbygning, 9 m2 kælderareal og 84 m2 udnyttet tagetage. Kommunalbestyrelsen besluttede at købe ejendommen i april måned i år. Ejendommen har tidligere været brugt til privat bolig.

Borgmester Morten Andersen, 40 40 24 47

Spejderleder Lisbeth Achton-Boel, De Blå Spejdere Nordfyn, 26 51 91 28.