Nordfyn: Årets lærling arbejder på Nordfyn

13.03.2019

Dansk Industri Fyns Lærlingepris går til ung kvinde, der som industritekniker ikke er bange for at gå til stålet. Prisen blev her til morgen overrakt af borgmester Morten Andersen på lærlingens arbejdsplads REA Automatdrejning i Otterup.

Omdrejningspunktet for ansatte på REA Automatdrejning ApS er stor akkuratesse og præcision. På virksomheden måles der ikke i millimetre men i my. Og netop evnen til at være 100 pct. nøjagtig og dygtig til sit fag samtidig med, at Mette Bak Jensen aldrig har været bange for at give en hånd til en kollega og altid er hjælpsom for en klassekammerat betyder, at hun nu kan kalde sig årets lærling på Fyn.

- Jeg er stolt over at få den anerkendelse både fra kolleger og højere oppe fra. Det er rart, at der er nogen, der har fået øje på mig og har set, at jeg har lavet noget, der er godt, siger Mette Bak Jensen. Hun beskriver selv sit job som et drømmejob, og står det til hende selv  kan hun sagtens se sig selv som medarbejder i REA mange år frem.

Fast job

Da Mette i sidste uge fik sit svendebrev som Industritekniker med et flot 12 tal , fik hun oven i købet fast arbejde på REA Automatdrejning ApS.

- Vi er virkelig glade for, at Mette vil blive her os efter endt uddannelse. Mette indgår sammen tre andre dygtige industriteknikere, der også for nylig er blevet færdige med deres læretid hos os, i en stærk trup af unge meget kompetente nye medarbejdere.
Mette er ud over at være fantastisk dygtig også en meget værdsat og efterspurgt kollega. Hun går ydmygt til sin opgaver og løser dem altid omhyggeligt og meget pligtopfyldende, siger direktør Lone Demant Nielsen fra REA Automatdrejning ApS.

Lærlingeprogram er højt prioriteret

Det er højt prioriteret hos REA Automatdrejning ApS at have et lærlingeprogram med praktikpladser inden for industritekniker. Det er ifølge DI Fyn nødvendigt med sådanne ansvarlige virksomheder. Faglærte medarbejdere er et must for fremtidens vækst, og de hænger nemlig ikke på træerne. Det gælder for industriteknikere men også eksempelvis mekanikere, elektrikere, klejnsmede og plastmagere. Derfor har virksomhederne brug for flere unge som Mette, der har mod på og lyst til at tage en erhvervsuddannelse. Og de unge har også brug for virksomheder, der har gode praktikpladser.

Rea er det gode eksempel

- REA Automatdrejning ApS er et godt eksempel på en virksomhed, som tager ansvar for, at vi har adgang til dygtige medarbejdere i fremtiden. Heldigvis er der flere og flere virksomheder, som gør det godt på lærlingeområdet. Men det er vigtigt, at vi også får de sidste med. Det er nemlig ude på virksomhederne, at de unge finder ud af, hvordan faget fungerer i virkeligheden, og hvordan det er at være på arbejdsmarkedet. Og det er der, de får de gode oplevelser, som kan inspirere venner og søskende til at søge en erhvervsfaglig karrierevej, siger Poul Strandmark, formand for DI Fyn.

Fra borgmester Morten Andersen var der udover ros til dagens hoved person også ros til REA Automatdrejning Aps og Dansk Industri Fyn. Morten Andersen:

-  Der er stor grund til at anerkende REA Automatdrejning ApS for at være en forbilledlig læreplads, som tager et medansvar for at uddanne de unge og på den måde er med til at sikre, at der er et rekrutteringsgrundlag for kommunens virksomheder fremadrettet. Det fortjener I stor ros for. Også ros til DI, der med Lærlingeprisen er med til at synliggøre vigtigheden af, at de unge får mulighed for at dygtiggøre sig i "den virkelige verden"  - på en virksomhed, derude hvor de også gerne skulle finde sig et arbejde, når læretiden er vel overstået.

Fakta om lærlingeprisen

• DI Fyns Lærlingepris uddeles hvert år til en elev eller lærling, som i ekstraordinær grad har udmærket sig fagligt og kollegialt.
  • Årets vinder bliver fundet blandt lærlinge på DI's ca. 800 medlemsvirksomheder på Fyn.
  • Mette Bak Jensen er 27 år gammel, hun bor i Odense og er uddannet fra Syddansk Erhvervsskole, Odense.

Borgmester Morten Andersen,  4040 2447

Chefkonsulent i DI, Allan Munch Mortensen, tlf.: 3083 1077