Nordfyn: Snoren til ny 10. klasse blev klippet

23.08.2018

I dag lød det officielle startskud på den nye 10. klasse på det nordfynske Campus i Søndersø. Det skete helt efter bogen med taler, klipning af rød snor - og masser af kage.

Borgmester Morten Andersen og direktør for Syddansk Erhvervsskole Lars Bregnehøj klippede den røde snor i fællesskab.

De helt brede smil var fremme hos både ledere, lærere og elever, da den nye 10. klasse på det nordfynske campus i Søndersø fik sin officielle indvielse. Eleverne har ganske vist været i gang siden 13. august, men i dagen i dag var altså valgt til den mere officielle indvielse.

Efter de brede smil at dømme hos både lærere og elever, så er 10. klassen allerede en succes.

Formand for Børne- og Ungeudvalget Anja Lund siger: "Nye lærere, nyetablerede fysiske rammer og nye elever. Det kan kun blive godt. Formålet med den nye 10. klasse er, at vi skal have mange flere til at begynde på en ungdomsuddannelse - og ikke mindst fuldføre den. Det tror jeg, at vi har rigtig gode muligheder for i de her omgivelser".

En ny start, ikke en afslutning

Ifølge borgmester Morten Andersen ligger der en ny vision bag dannelsen af den nye 10. klasse, og den handler meget mere om nye muligheder end om afslutning.

"Når elever går ind ad døren her, så er det ikke til afslutningen på folkeskolen, men begyndelsen til en ungdomsuddannelse, hvad enten det så er en gymnasieuddannelse, en erhvervsfaglig uddannelse eller noget helt tredje", siger borgmester Morten Andersen.

De nye elever bliver mødt af et helt nyt lærerteam med undervisere fra kommunens tidligere 10. klasse, lærere med erfaring med at drive 10. klasse i Odense og helt nye lærere.

"Det er en god kombination, og jeg kan garantere, at der brænder en gnist hos dem for at det her skal lykkes. Lærerne vil gøre alt for, at eleverne skal have det godt, men også for at de skal lære noget", siger direktør for Syddansk Erhvervsskole Lars Bregnehøj.

Fakta
Nordfyns Kommune har indgået en driftsaftale med Syddansk Erhvervsskole om at drive den nye 10. klasse.

10. klassen er etableret på Campus i Søndersø, der består af Nordfyns Gymnasium, VUC og altså nu også 10. klasse.

Hermed er skabt et samlet ungemiljø til glæde for de nordfynske unge. Forskning peger på at et attraktivt ungemiljø kan være befordrende for de unges gennemførelse i ungdomsuddannelse.

Borgmester Morten Andersen, mobil 40 40 24 47
Formand for Børne- og Ungeudvalget Anja Lund, ​21 59 84 16