Nordfyns Kommune logo, til forsiden

Nordfyns Kommune indstiller frivillige til foreningspriser

Fynske Idrætsforbund og De samvirkende idrætsklubber i Odense (SIKO) indhenter hvert år indstillinger til priser inden for idræts- og foreningslivet på Fyn. Nordfyns Kommune har i år indstillet Bente og Leif Nicolaisen fra Veflinge Gymnastik- og Idrætsforening til prisen som Årets Frivillige Idrætsleder, samt Ore Sogns Gymnastikforening til Den Fynske Idrætsforeningspris 2021.

OSG (002).jpg

Årets Frivillige Idrætsleder

Bente og Leif Nicolaisen er indstillet til prisen som Årets Frivillige Idrætsleder, da de ikke er til at komme udenom i det nordfynske foreningsliv. Til sammen har de over 90 års indsats i Veflinge Gymnastik- og Idrætsforening på CV'et.

 

De har begge tidligere været aktive spillere på boldbanerne og i hallen, men nu lægges kræfterne andre steder i foreningen: Han som træner i både fodbold- og håndboldafdelingen og de sidste 20 år som formand for Veflingehallen. Hun som holdleder for diverse hold inden for håndbold og fodbold og desuden som kasserer i fodboldafdelingen.

 

Bente og Leif er ikke bare gift med hinanden, men også med Veflinge GIF og foreningsånden er selvfølgelig givet videre til deres fire børn. Bente og Leif er stadig særdeles aktive i foreningen og engagerede på et niveau, hvor ferie og fridage passes ind med sporten og foreningsarbejdet. For denne ildhu fik de prisen som Årets Fritidsildsjæl ved Nordfyns Kommunes fejring af Kultur- og Fritidslivet tidligere på året og det er ligeledes begrundelsen for, at ægteparret nu indstilles til prisen som Årets Frivillige Idrætsleder.

 

Den Fynske Idrætsforeningspris 2021

Ore Sogns Gymnastikforening (OSG) er en forening med mere end 130 år på bagen - dette betyder dog langt fra, at der udelukkende tænkes i gængse baner i foreningen. OSG har de sidste par år vist, at de kan starte nye lokale tiltag og aktiviteter op, som er attraktive og som kan samle folk fra nær og fjern. Størsteparten af foreningens medlemmer kommer fra lokalområdet og oplandet, men OSG Gamers har medlemmer fra hele Fyn.

 

Foruden fodboldhold byder foreningen på OSG Gamers, OSG Walkers og OSG Aktiv Familie. Den særlige placering tæt på skov og hav udnyttes til forskelligartede foreningsaktiviteter, der indebærer gåfællesskab, klatreaktiviteter og meget andet. Foreningen har de seneste år også været vært for en velbesøgt gamer-sommerlejr, hvor der er højt til loftet og fokus på det sunde fællesskab.

 

Ore Sogns Gymnastikforening indstilles til Den Fynske Idrætsforeningspris, da de formår at være et naturligt, lokalt samlingspunkt. Foreningen tænker ud af boksen og vender svagheder til styrker. De har vist at fokus på et stærkt fællesskab og på muligheder frem for begrænsninger, kan være opskriften på en sund forening med attraktive tilbud i et mindre lokalsamfund. Formanden for OSG, Frank Birch, modtog indstillingen på foreningens vegne.

 

Formand for Erhvervs-, Kultur- og Fritidsudvalget, Mette Landtved-Holm:

- Der er rigtig mange, der gør en stor indsats i foreningslivet i Nordfyns Kommune og det er en fornøjelse at kunne være med til at give et velfortjent skulderklap til nogle af dem, der gør en ekstra indsats for idrætten. Begge nominerede gør en positiv forskel både for sundheden og sammenholdet i lokalsamfundene.'

Begge priser uddeles ved årets Sportslørdag, en fynsk sportsfestival for hele familien, der foregår den 22. januar i Odense Idrætshal.

Kontaktinformation

Mette Landtved-Holm, formand for Erhvervs-, Kultur- og Fritidsudvalget, tlf. 61 19 15 27

Åse Nielsen, chef for Plan og Kultur, tlf. 21 52 36 83

Pia Krogh Andersen, kultur- og fritidskonsulent, tlf. 40 16 79 67