Nordfyns Kommune logo, til forsiden

Nordfyn: Nu kommer der ladestandere til elbilerne

Clever har netop ansøgt Nordfyns Kommune om tilladelse til, at opsætte ladestandere fordelt på 10 steder i kommunen.

COLOURBOX49182960.jpg

Den støt voksende eldrevne vognpark giver et stadigt stigende behov for ladestandere, som er offentligt tilgængelige for alle, som har brug for at få ladet strøm på deres køretøj.

Den gældende ladestanderbekendtgørelse har indtil nu sat en stopper for, at Nordfyns Kommunes ambitiøse plan for udrulning og opsætning af el-ladestandere. Nordfyns Kommune havde et ønske om, med kommunale midler at fremskynde etableringen af ladestandere, men dette er fortsat ikke muligt. Der bliver på nationalt plan arbejdet hårdt med, at få tilrettet bekendtgørelsen så det også i landkommuner er muligt, at få opsat offentlige ladestandere.

Men det er nu løst, da en privat aktør har vist sig på banen og ansøgt om tilladelse til for egne midler, at får lov at opsætte ladestandere på offentlige parkeringspladser.

    - Det er med stor glæde, at jeg nu ser, at en privat aktør har ansøgt om at opsætte ladestandere i Nordfyns Kommune og dermed gøre det muligt, at få sat endnu mere skub i den grønne omstilling, siger formand for Teknik- og Miljøudvalget Anders Tingholm.

Clever har ansøgt om opsættelse af 12 ladestandere fordelt i Bogense, Otterup, Søndersø og Morud og det forventes, at der kan gives tilladelse til alle de ansøgte lokationer i Nordfyns Kommune. Der er mange ting som skal falde på plads før ladestanderene kan tages i brug og en endelig dato for ibrugtagning er ikke sat. Det forventes dog, at alle ladestandere kan benyttes fra andet kvartal 2022.  

Kontaktinformation

Anders Thingholm, formand for Teknik- og Miljøudvalget, tlf. 21 15 30 82

Louise Rasmussen, driftschef, tlf. 23 46 99 28