Nordfyns Kommune logo, til forsiden

Forsøg med ubemandet åbningstid på Søndersø Genbrugsplads er på vej

I løbet af februar måned vil Nordfyns Kommune igangsætte et forsøg med ubemandet åbningstid på genbrugspladsen i Søndersø. Med ordningen vil borgere kunne aflevere affald inden for udvalgte fraktioner uden for den normale åbningstid.

Indgang søndersø genbrugsplads

Flere af landets genbrugspladser har udvidet deres åbningstider ved at indføre ubemandede åbningstider. På den baggrund vil Nordfyns Kommune fra februar måned gennemføre forsøg med udvidet åbningstid på genbrugspladsen i Søndersø. Her vil det være muligt for borgerne at aflevere affald fra kl. 07.00-21.00 alle dage - dog ikke søndage i vinterhalvåret og udvalgte helligdage. Containere til de udvalgte fraktioner vil blive placeret ved indgangen.

 

Anders Thingholm, formand for Teknik- og Miljøudvalget, siger:

    - Med forsøget kommer vores borgere til at opleve en bedre service, i og med at de kan bruge genbrugspladsen det meste af dagen. Dermed kan de bedre indpasse besøgene på genbrugspladsen med deres andre gøremål. Jeg glæder mig til at følge med i forsøget og se, om muligheden bliver taget godt imod.

 

På pladsen kan borgerne aflevere haveaffald, jord og blandet beton, tegl, og de kan også afhente kompost. Borgere vil kunne få adgang ved at bruge app'en 'Affald Nordfyn', og administrationen kan følge med i hvor mange borgere, der benytter genbrugspladsen uden for åbningstiden.

    - Vi starter med affaldsfraktioner fra havearbejde og byggeprojekter. Det giver god mening, fordi det er her behovet er størst. Hvis forsøget viser sig at være en succes, og der er efterspørgsel på flere affaldsfraktioner, kan vi udvide ordningen, fortæller Anders Thingholm.

 

Forsøget vil starte i løbet af februar måned, når adgangssystem, overvågning og afmærkning er installeret. Det vil blive annonceret, når startdatoen på forsøget er kendt.

 

Forsøget løber i hele 2022, og der vil blive gennemført en midtvejs-evaluering. 

Kontaktinformation

Anders Thingholm, formand for Teknik- og Miljøudvalget, tlf. 21 15 30 82

Mette Højby, Natur- og Miljøchef, tlf. 29 74 33 84