Nordfyn har sammen med University College Lillebælt (UCL), Assens, Faaborg Midtfyns, Nyborg og Helsingør kommuner modtaget 18,9 millioner kroner i projektet VISER. Puljen er etableret i regi af Danmarks Erhvervsfremmestyrelse, der med midlerne ønsker at fremme implementeringen og skaleringen af velfærdsteknologi i Danmark.
Puljen skal sætte skub i udviklingen i brugen af velfærdsteknologi, så det kan opfylde det fulde potentiale, der er for velfærdsteknologi i det danske samfund.
Hos formand for Social- og Sundhedsudvalget i Nordfyns Kommune, Jane Yndgaard (O), er der stor glæde over, at Nordfyn er valgt til projektet.
- Det spiller perfekt sammen med de masterplaner, vi har udarbejdet for velfærdområderne sammen med vores borgere, og kommunens vision "Fælles veje til ny velfærd. Vi ser ind i en fremtid, hvor opgavens størrelse og kompleksitet øges, samtidig med, at vi ikke får flere medarbejdere til at løfte den. Det kræver nye og innovative måder at gøre tingene på. Vi tror på, at velfærdsteknologi kommer til at spille en helt afgørende rolle i at kunne nå ud til flere borgere og bevare den tryghed, der er så vigtig for os alle, siger udvalgsformand Jane Yndgaard.
Deltagelse i to perspektivrige projekter
Projektet VISER består af seks delprojekter, der alle har til formål at udvikle teknologier, metoder og arbejdsgange, der kan frigive medarbejderressourcer på sundheds- og ældreområdet.
Nordfyns Kommune deltager i to af projekterne. Det gælder et projekt til udvikling af skærmløsninger i samarbejde med Faaborg-Midtfyns Kommune, og et projekt om TIM-medicinrobot, der muliggør digital håndtering af medicin. Dette projekt vil der blive samarbejdet med Helsingør Kommune om.
Begge projekter skal ses som et supplement til de indsatser og ydelser, kommunerne allerede benytter i dag. Løsningerne vil være med til at øge patient-sikkerheden og skabe mere selvstændighed, øget tryghed, sikkerhed og livskvalitet for borgerne og deres pårørende - samtidig med bedre brug af medarbejderressourcerne.
Projektmidler til såvel udstyr, kompetenceudvikling og implementering
Projektmidlerne har et bredt sigte og kan gå såvel til udstyr, kompetenceudvikling af medarbejdere som til implementering af ny velfærdsteknologi.
- Vi er igang med at omstille os til fremtiden. De her projekter vil helt sikkert være med til at skabe ekstra god energi i omstillingerne og øge motivationen hos vores medarbejdere. Vi glæder os meget til at blive klogere på velfærdsteknologi og høste frugterne af det gode samarbejde med UCL og de andre kommuner, siger Judith Poulsen, chef for Sundhed og Rehabilitering i Nordfyns Kommune.
Kontaktinformation
Formand for Social- og Sundhedsudvalget, Jane Yndgaard, tlf. 22 72 26 98
Chef for Sundhed og Rehabilitering, Judith Poulsen, tlf. 29 17 35 68