Nordfyns Kommune logo, til forsiden

Nordfyn: Ny strategi for virksomhedsservice skal sikre virksomheder kvalificeret arbejdskraft

Med den aktuelle mangel på arbejdskraft i flere brancher skal der tænkes ekstra kreativt for at sikre virksomhederne de nødvendige medarbejdere. Arbejdsmarkedsudvalget i Nordfyns Kommune sætter med en ny strategi ekstra fokus på, hvordan kommunen kan hjælpe virksomhederne med at uddanne og fastholde medarbejdere og ledige.

COLOURBOX49754316.jpg

Med en historisk lav ledighed er det svært at finde kvalificeret arbejdskraft inden for flere fagområder. Virksomhederne konkurrerer indbyrdes om at tiltrække de rigtige medarbejdere. Med en ny strategi for virksomhedsservice sætter Jobcenter Nordfyn ekstra skub i indsatser, der kan afhjælpe problemet. Indsatserne sker i samarbejde med virksomhederne og kan både sikre et kompetenceløft af arbejdsstyrken og fastholdelse af de kvalificerede medarbejder, de allerede har. Alt sammen noget, der gavner vækst og velfærd i Nordfyn Kommune.

 

Strategien satser på uddannelse og kompetenceudvikling af såvel eksisterende medarbejdere som ledige. En af fordelene for virksomhederne er, at det modvirker nedslidning af medarbejdere, så den eksisterende arbejdskraft fastholdes i virksomhederne. Det sker ved hjælp af ordninger inden for jobcenterets redskabsvifte, fokus på CSR/social kapital og på brugen af velfærdsteknologi.

 

Ifølge direktør for NEET Per Olesen rammer strategien plet:

"Der er behov for at sikre adgangen til kvalificeret arbejdskraft. Det er nødvendigt for at opretholde virksomhederne konkurrencekraft og vækst. Jeg glæder mig over, at strategien konkret tager udgangspunkt i virksomhedernes forskellige behov og ønsker. Med det udgangspunkt og med viljen til samarbejde, så er jeg sikker på at trædestenene til noget godt er lagt."

 

Udgangspunktet for at lykkes er samarbejdet med kommunens virksomheder. Med de store omvæltninger der sker på beskæftigelses- og jobcenterområdet, er et tæt samarbejde med virksomhederne vigtigere end nogensinde. Jobcenter Nordfyn skal være en strategisk og praktisk samarbejdspartner for kommunens erhvervsliv, så kommunens virksomheder kan få den kvalificerede arbejdskraft, de efterspørger, og ledige borgere kan komme i varig beskæftigelse og blive en del af arbejdsfælleskabet.

 

For Helle Waagner, formand for Arbejdsmarkedsudvalget, er det vigtigt at lytte til virksomhederne og inddrage virksomhederne i løsningerne: "Vi har fokus på at sikre, at kommunens borgere kommer i job eller uddannelse, der er målrettet konkrete mangelområder. Den opgave kan vi kun løse ved at have et tæt samarbejde med kommunens virksomheder og de andre aktører på området, ikke mindst Nordfyns Erhverv og Turisme."

 

"Jobcenter Nordfyn glæder sig til at arbejde med strategien. Jobcenteret har heldigvis gennem mange år opbygget et solidt samarbejde med kommunens virksomheder. Det bliver spændende at finde nye og kreative løsninger sammen med dem og forme en ny beskæftigelsesindsats. Jeg vil rigtig gerne i dialog med virksomheder, der har svært ved at finde kvalificeret arbejdskraft, så vi sammen kan finde løsninger der fungerer for den enkelte branche. Så bare ring, så kommer jeg forbi til en snak", lyder opfordringen fra arbejdsmarkedschef Kia Lund McDermott.

Kontaktinformation

Helle Waagner, formand for Arbejdsmarkedsudvalget, tlf. 52 82 51 71

Direktør for NEET Per Olesen, tlf. 40 27 0913

Kia Lund McDermott, arbejdsmarkedschef, tlf. 23 84 65 79