Nordfyns Kommune logo, til forsiden

Glade skoleelever viser troldekunst frem

Alle 3. klasseselever i Nordfyns Kommune har i dette efterår prøvet kræfter med kunstdisciplinen.

I august og september måned afholdt Lisbeth Krag Olsen fra Nordfyns Billedskole billedkunstworkshops med trolde som tema for alle 3. klasser på Nordfyn, hvor eleverne fik mulighed for at skabe deres egne individuelle troldemasker. Eleverne startede med at få undervisning i at arbejde med ler, og der blev snakket om troldes mange forskellige ansigtsudtryk. Siden er maskerne blevet tørre og er blevet brændt. Nu er alle troldemasker sat op i Otterup Bypark, hvor du kan se de mange flotte troldemasker vinteren over.

De 265 troldemasker er samlet om et stort ahorntræ i Otterup Bypark og udgør en helhed, der hylder såvel det enkelte barn som fællesskabet, der er blevet skabt på tværs af kommunen. Både maskerne og eleverne er del af en mangfoldig helhed, som er større end dem selv.

Onsdag den 16. november 2022 var der fernisering af elevernes troldekunst, hvor alle 3. klasseselever fra hele Nordfyn var med til at fejre troldekunstafsløringen med trolderomkugler, juice og trolde- og billedkunstquiz.

Forløbet med troldekunst er et samarbejde med Nordfyns Billedskole og indsatsen Den Kulturelle Rygsæk, hvor alle dagtilbud og folkeskoler på Nordfyn møder forskellige kulturelle genrer i løbet af skoleåret.