Nordfyns Kommune logo, til forsiden

Strandaktiviteter 2022

Vær med, når vi udforsker stranden.

Bogense Søbad d. 28. juni 2022 klokken 10.00 – 12.00

Livet på det dybe vand

Vær med til at undersøge livet under havoverfladen. Lige rundt om Bogense Søbad har vandet forskellige dybder. Her er store sten, flere forskellige slags tang og masser af forskelligt liv. I løbet af sommeren ses stimer med flere tusinde småfisk jævnligt svømme langs stendiget. Under flydebroen er der masser af krabber, rejer, tanglopper og forskellige muslinger.
Ud over de to naturvejledere, der står klar ved søbadet, har I også mulighed for at komme og få en snak om vores naturpark med projektlederen af Naturpark Nordfyn. I kan også møde medarbejdere fra renovationsteam, der fortæller, hvordan vi genbruger jeres affald.

Skåstrup Strand d. 28. juni 2022 klokken 13.00 -15.00

Livet på det lave vand

Vær med til at undersøge livet under havoverfladen. Ved Skåstrup Strand er der meget lavvandet. Blandt stenene på bunden og i tangen, som vokser der, findes et væld af forskelligt dyreliv. Her vil vi gå på jagt med net, stryg og undervandskikkerter. Finder du noget spændende, kan du få en af naturvejlederne til at fortælle om, hvad det er. Du kan blive klogere på blandt andet rejer, snegle, muslinger, krabber, fladfisk og fugle. Du må gerne medbringe dit eget fiskenet, men ellers har vi både net og spande til udlån. Du kan også medbringe dit eget snorklesæt. I kan også møde medarbejdere fra renovationsteam, der fortæller, hvordan vi genbruger jeres affald.

Hasmark Strand d. 29. juni 2022 klokken 10.00 – 12.00

Opskylsdetektiv og sandslotskonkurrence

Ud for Hasmark strand ligger det blå Kattegat og skvulper. Tag med naturvejlederne på opdagelse langs stranden. Vi undersøger, hvad der er skyllet op af bølgerne og får en snak om det, vi finder. Måske kan vi finde spor fra de væsner, som lever i havet. Vi vil bagefter bruge nogle af de ting, vi finder til en sandslotskonkurrence. Medbring gerne din egen spand og skovl.
Ud over de to naturvejledere, der står klar på stranden, har I også mulighed for at komme og få en snak om vores naturpark med projektlederen af Naturpark Nordfyn. I kan også møde medarbejdere fra renovationsteam, der fortæller, hvordan vi genbruger jeres affald.

Flyvesandet d. 29. juni 2022 klokken 13.00 – 15.00

Naturen/livet ved stranden – naturvejledning for børn

Flyvesandet har det hele - skov og strand, spændende dyre-/fugleliv, planter og forskellige sten, Fyns eneste sandklitter, fuglereservatet ved Agernæs Flak og meget, meget mere. Kom forbi og få en snak med naturvejlederne og hør om den spændende natur ved Flyvesandet.
Ud over de to naturvejledere, der står klar på stranden, har I også mulighed for at komme og få en snak om vores naturpark med projektlederen af Naturpark Nordfyn. I kan også møde medarbejdere fra renovationsteam, der fortæller, hvordan vi genbruger jeres affald

Hofmansgave d. 30. juni 2022 klokken 10.00 – 12.00

De små historie på stranden

Stranden ved Hofmansgave indbyder til ophold og en dukkert i det varme vand.
Vi ser, hvad vi kan finde af sten og skaller på stranden og snakker lidt om de historier, de fortæller. Blandt store sten og bevoksningen kan vi måske være heldige at finde spiselige planter, som kan bruges, når I skal kreere jeres næste måltid. Hvis bølgerne tillader det, ser vi, om vi kan fange de rejer, der lever på det lave vand. Ud over de to naturvejledere, der står klar på stranden, har I også mulighed for at komme og få en snak om vores naturpark med projektlederen af Naturpark Nordfyn. I kan også møde medarbejdere fra renovationsteam, der fortæller, hvordan vi genbruger jeres affald.

Fuglsang Strand d. 30. juni 2022 klokken 13.00 – 15.00

Kreativitet ved stranden

Ved Fuglsang finder du både skov og strand og gode muligheder for at hygge dig ude. Kan du lide at klippe, klistre, binde, male og bruge din fantasi og være kreativ, så tag med naturvejlederne på tingfinderi langs stranden og i hegnene her omkring. Måske kan du finde noget spændende, du kan bruge til noget eller lave om til noget andet. Måske kan du lave smykker ud af muslingeskaller eller strandsneglehuse? Eller gad vide, om græs er godt at flette med eller lave figurer af? Ses vi til et par hyggelige timer?
Ud over de to naturvejledere, der står klar på stranden, har I også mulighed for at komme og få en snak om vores naturpark med projektlederen af Naturpark Nordfyn. I kan også møde medarbejdere fra renovationsteam, der fortæller, hvordan vi genbruger jeres affald.

Natur og Miljø, Otterup Rådhus
Rådhuspladsen 2
5450 Otterup

Mandag

09.00 - 15.00

Tirsdag

09.00 - 15.00

Onsdag

09.00 - 15.00

Torsdag

09.00 - 17.00

Fredag

09.00 - 13.00