Nordfyns Kommune logo, til forsiden

Høring vedrørende ny struktur på dagtilbuds- og skoleområdet 2022

Nordfyns Kommunes Kommunalbestyrelse har sendt en ny organisering og struktur på skole- og dagtilbudsområdet i høring

Med afsæt i et markant faldende elevtal på skolerne i de kommende år og en skæv fordeling af børn på dagtilbudsområdet, hvor nogle dagtilbud er meget presset på kapacitet og andre skal tilføres ekstra midler, har Børne- og Ungeudvalget udarbejdet et forslag om mulig fremtidig skole- og dagtilbudsstruktur i Nordfyns Kommune med fire distrikter fra august 2023. Forslaget skal sikre en flerårig bæredygtig struktur.

Nordfyns Kommunes Kommunalbestyrelse har den 24. november 2022 besluttet at sende et forslag til ny struktur på skole- og dagtilbudsområdet i høring.

Kommunalbestyrelsen ønsker en åben, gennemsigtig og inddragende proces, hvor borgere og medarbejdere kan være med til at påvirke og kvalificere de endelige beslutninger.

Høringssvar skal være indgivet skriftligt senest d. 20. januar 2023 kl. 10 per mail til hoeringssvar@nordfynskommune.dk. Hvis du ikke modtager en mail med en kvittering på, at vi har modtaget dit høringssvar, bedes du ringe til Skole og Dagtilbud.

Det er følgende elementer i ny struktur på skole- og dagtilbudsområdet, som er sendt i høring:

• 31. juli 2023 nedlægges Distrikt Kystskolen og Distrikt Særslev-Hårslev-Skolen
  • 1. august 2023 fordeles Distrikt Særslev-Hårslev-Skolen mellem Distrikt Søndersø og Distrikt Havrehed. Distrikt Sletten udvides med Distrikt Kystskolen.
  • 1. august 2023 bliver skolen i Krogsbølle afdelingsskole under Distrikt Sletten med 0.- 9. årgang
  • 1. august 2023 bliver skolen i Særslev afdelingsskole under Distrikt Søndersø med 0.- 9. årgang
  • 31. juli 2023 nedlægges afdelingsskole Hårslev
  • 31. juli 2023 nedlægges afdelingsskole Løkkemark
  • 31. juli 2023 nedlægges afdelingsskole Kongslund
  • 1. august 2023 organiseres alle dagtilbud under de respektive strategiske dagtilbudsledere og bestyrelser i det enkelte distrikt
  • 31. juli 2023 nedlægges Børnehuset Fyrtårnet. Pr. 1. august 2023 ændring af pasningsgarantien i Nordfyns Kommune til "Pasningsgarantien indebærer ikke en garanti for en plads i et bestemt dagtilbud. I stedet bookes frit blandt ledige pladser i eget distrikt."
  • 1. august 2023 dimensioneres dagtilbuddene Børnehuset Skamby, Dalskovreden og Græshoppen gennem pladsanvisning således, at der ikke ydes grundtilskud til de tre børnehuse. Børnehuset Hårslev vil fortsat få grundtilskud, såfremt børnetallet er under 30 i årsgennemsnit.
  • Det er hensigten at etablere en daginstitution på afdelingsskole Krogsbølle som erstatning for Dalskovsreden

Kommunalbestyrelsen opfordrer derfor alle med interesse for kommunens skoler og dagtilbud til at indgive høringssvar.

I den kommende høringsproces er Kommunalbestyrelsen særligt interesseret i kommentarer i forhold til distriktsgrænser med en specifik opmærksomhed i forhold til Hårslev-området - om området bedst hører til Distrikt Havrehed eller Distrikt Søndersø? (Se vedhæftede kort længere nede på siden).

Ved indgivelse af høringssvar kan vedlagt høringsskabelon benyttes. Skabelonen findes længere nede på siden.

Høringssvar skal være indgivet skriftligt senest d. 20. januar 2023 kl. 10
Høringssvar fremsendes til hoeringssvar@nordfynskommune.dk

Proces om ny struktur på dagtilbud og skoleområdet

Børne- og Ungeudvalgets møde den 4. oktober 2022