Nordfyns Kommune logo, til forsiden

Batterier i en lille pose på låget

Det er meget vigtigt for miljøet, at batterier ikke ender i dagrenovationen. Batterierne indeholder mange stoffer, der er skadelige for naturen, og samtidig indeholder de værdifulde metaller, der kan genbruges. Derfor har vi lavet en særlig indsamlingsordning til batterier. Når du afleverer batterier, gør du en indsats for miljøet, og det koster ikke ekstra.

Vi tager dine små husholdningsbatterier med i forbindelse med tømning af dit affald. Det er nemt. Du lægger dine batterier i en klar 4 liter plastpose på låget af din affaldsbeholder/sækkestativ. Posen skal være forsvarligt lukket, så batterierne ikke falder ud.

Du kan bruge denne ordning til små husholdningsbatterier. De skal bare kunne være i en pose på max. 4 liter.

Der må IKKE lægges elpærer sammen med batterierne. De vil blive knust under transporten, så skadelige stoffer frigives, og personalet risikerer at skære sig. Alle typer elpærer kan afleveres på genbrugspladserne.

Du kan selvfølgelig også fortsat aflevere dine små batterier på kommunens genbrugspladser.

Hvis du har bilbatterier, akkumulatorer eller andre store batterier, skal du aflevere dem på genbrugspladsen.

Der findes en tilsvarende ordning for mindre elektroniske ting, men batterier og elektronik skal i hver sin pose.

Genbrug og Renovation
Industrivej 2