Må man blande aviser, reklamer og ugeblade sammen ?

Ja. Tidligere var det svært at genbruge reklamer og ugeblade på grund af den farvede tryksværte. Med den teknologi, der findes i dag, er det dog ikke noget problem at fjerne farverne. Så vi må gerne blande de forskellige typer papir sammen.

Hvor skal jeg aflevere mine drikkeglas, glasvaser og lignende ?

I containeren med flasker (7).

Hvor skal jeg aflevere flamingo ?

Flamingo skal i restaffald (12). Flamingo kan ganske vist genbruges, men for at kunne afsætte det, kræves det, at flamingoen presses meget hårdt sammen til blokke. Maskinerne til denne proces er ret kostbare, og derfor vil det blive for dyrt med de mængder flamingo, der kommer ind på genbrugspladserne.

Skal tomme malerbøtter afleveres som farligt affald?

Nej, tomme malerbøtter af metal skal i jerncontaineren (24). Tomme bøtter af plast skal "Restaffald" (12).

Pap kan da brænde. Hvorfor skal det ikke i brændbart ?

Pap brænder udmærket, men det er meget bedre for miljøet og kommunens økonomi, hvis det i stedet samles sammen og bruges til fremstilling af nyt pap (13).

Hvor skal jeg aflevere porcelæn og keramik ?

Porcelæn og keramik som for eksempel tallerkner, kopper, urtepotter og vægfliser skal afleveres i "Glaseret porcelæn" (45).

Må jeg tage ting fra containerne med hjem ?

Hvis du kan få fat i tingene uden at klatre op i containerne, og hvis du kan blive enige med personalet om en pris, kan du købe tingene og tage dem med hjem.

Hvis du afleverer ting som du ikke ønsker skal sælges videre kan du kontakte personalet, som vil sørge for at tingene ikke kommer videre.

Må spånplader komme i træ-containeren ?

Ja, det må de gerne. Træet fra træ-containeren bliver faktisk knust og brugt til fremstilling af spånplader.

Er træ ikke brændbart ?

Træ brænder udmærket, men i Danmark er al affald der brændes pålagt en afgift. Derfor er det bedre og billigere at indsamle træet for sig, og bruge det til fremstilling af spånplader.

Skal vi skille glas og vinduesrammer ad ?

Nej. Der findes en container til vinduesrammer med glas (5). Mange ældre termoruder indeholder miljøgiften PCB i tætningen langs kanterne. Ruderne bliver derfor sorteret af specialuddannet personale ved den videre behandling.