Coronapas

Der findes to typer coronapas

På nuværende tidspunkt kan du ikke få et coronapas der bekræfter, at du har haft Covid-19, men du kan i stedet tage en udskrift med af dit positive prøvesvar under "Se dit Covid-19-prøvesvar".

Har du ikke NemID?

Færdigvaccinerede borgere, der er fritaget fra digital post, får tilsendt vaccinationsdokumentation direkte via fysisk post. Fra den 9. april vil borgere, der allerede er færdigvaccineret modtage passet, og det vil løbende blive sendt ud til ikke-digitale borgere i takt med, at de færdigvaccineres. Desuden bliver der etableret en telefonservice, hvor alle færdigvaccinerede borgere kan få mulighed for at bestille et printet coronapas.

Sådan bruger du coronapas

Der hvor der er krav om coronapas, skal du vise dokumentation for vaccination, test eller tidligere smitte. "MinSundhed" fungerer som midlertidigt coronapas. Ultimo maj forventes en mere avanceret og brugervenlig version at være klar. Du kan læse mere om, hvordan du bruger coronapas på Sundhedsstyrelsens hjemmeside (sådan bruger du coronapas).

Bibliotek og Borgerservice i Nordfyns Kommune tilbyder desuden hjælp til at få printet coronapas til de borgere, der har NemID. Det er nødvendigt, at du booker tid til at få printet coronapas. Det kan du gøre på Bibliotek og Borgersevices hjemmeside.

Sundhed.dk opdaterer løbende om mulighederne for at få coronapas uden NemID, og du opfordres til at følge med på Sundhedsstyrelsens hjemmeside

Har du yderligere spørgsmål, kan du kontakte myndighedernes fælles coronahotline på tlf. 70200233, der er åben alle dage fra 6-24.


(Opdateret 8. april 2021)