Omsorgstandpleje

Omsorgstandpleje er et kommunalt tilbud til de borgere, som på grund af nedsat førlighed eller vidtgående fysisk og psykisk handicap ikke kan benytte de almindelige tandplejetilbud. 

Omsorgstandpleje udføres som udgangspunkt i borgerens eget hjem og har til hensigt at yde forebyggende og behandlende tandpleje, herunder

  • Sikre at borgeren har den bedst mulige tyggeevne
  • Undgå smertefulde tilstande i mundhulen og derved fremme borgerens sundhed og trivsel
  • Sikre at borgeren har god tandstatus

Tandbehandlinger som kroner, broer, implantater og rodbehandlinger falder ikke ind under omsorgstandplejebegrebet.

For patienter i omsorgstandplejen er der en årlig egenbetaling. Beløbet pristalsreguleres årligt af Sundheds- og Ældreministeriet. Udgifter til transport dækkes ikke.

Nordfyns Kommune har indgået aftale med HjemmeTandplejen om udførelsen af tandbehandlingsydelser til kommunens omsorgstandplejepatienter. 

Corona-status fra HjemmeTandplejen

På grund af COVID-19 fungerer omsorgstandplejen fortsat og udfører behandlinger efter de nu gældende regler. Dvs. at vi udskyder de regelmæssige undersøgelser og forebyggende behandlinger og udfører i den næste periode kun nødbehandlinger samt giver råd og vejledning over telefonen.
Vores kontor fungerer imidlertid stadig, og man kan ringe til os for råd og vejledning eller for at meddele behov for nødbehandling. Man kan fortsat kontakte os mandag til fredag (også i ferier og på helligdage) på telefon 70 275 285, og i den kommende tid er telefonerne åbne hver dag fra kl. 8-15. HjemmeTandplejen fortsætter således med både at stå klar med et nødberedskab, der kan afhjælpe borgeren med akutte situationer, men også med over telefonen at være behjælpelig med vejledning til plejepersonalet i god og sund hjemme-mundpleje, så vi på den måde er med til sikre os, at borgerne kan komme igennem denne tid på bedst mulig måde.

Ansøg om omsorgstandpleje

Du kan ansøge om omsorgstandpleje via den grønne selvbetjeningboks øverst på denne side. 

Du kan finde mere information i Nordfyns Kommunes kvalitetsstandarder. Desuden kan du her læse mere om omsorgstandpleje samt finde vejledning om daglig tandpleje, mundhygiejne mv. 


Siden blev sidst opdateret 24.03.2020 af indholdsansvarlig MFASTE

Kontakt

Sundhed og Rehabilitering

Tlf.: 64 82 83 14


Åbnings- og telefontid

Mandag: 09.00 - 15.00
Tirsdag: 09.00 - 15.00
Onsdag: 09.00 - 15.00
Torsdag: 09.00 - 17.00
Fredag: 09.00 - 13.00