Nordfyn: Smitteudbrud på Vesterbo Plejecenter

11.01.2021

Der er konstateret et smitteudbrud med Covid-19 på Vesterbo Plejecenter. Udbruddet omfatter p.t. tre borgere og fem ansatte. På grund af smitteudbruddet er der indført besøgsforbud på plejecentret.

NFK Kommuneskilt.jpg

Vesterbo Plejecenter er ramt af et smitteudbrud, der p.t. involverer tre borgere og fem ansatte. Krisestaben i Nordfyns Kommune samarbejder med Styrelsen for Patientsikkerhed om at opspore smitte og håndtere smitteudbruddet.

Den 2. januar 2021 blev beboere og personale vaccineret mod Covid-19, men smitten vurderes at være sket lige omkring nytåret, og altså før vaccinen har nået at kunne virke.

- Det er en ærgerligt efter en lang periode, hvor det ellers er lykkedes os at holde smitten ude af vores plejecentre. Vi er i tæt dialog med sundhedsmyndighederne om håndteringen af siuationen. Med de tiltag, vi har sat i værk, er vi dog fortrøstningsfulde i forhold til at få udbruddet stoppet, siger direktør for Social og Arbejdsmarked Mogens Bak Hansen.

Som konsekvens af udbruddet har Nordfyns Kommune fået et påbud om at indføre midlertidigt på Plejecentret, og det er udstedt med øjeblikkelig virkning. Der er i weekenden arbejdet med at orientere de pårørende om situationen.

Direktør for Social og Arbejdsmarked Mogens Bak Hansen, mobil 41 29 12 53