Nordfyn: Smittetal falder en smule

04.09.2020

Statens Serum Institut har kl. 14.00 opdateret sine tal for corona-smittede i kommunerne. Det fremgår, at Nordfyns Kommunes smittetal er faldet en smule, nemlig fra 9 smittetilfælde i går til 8 i dag. Tallene er udtryk for nye smittede inden for de seneste 7 dage.

- Det er ganske udsving, der gør sig gældende. Vi oplever ikke et smittetal, der stiger kraftigt som i andre dele af landet, og det er positivt. Det ser fortsat ud til, at smittetilfældene kan føres tilbage til de kendte smittekæder, hvilket er en fordel i indsatsen for at inddæmme smitten, siger Judith Poulsen, chef for Sundhed og Rehabilitering i Nordfyns Kommune.

Nordfyns Kommune følger alle anbefalinger fra de centrale myndigheder. På baggrund af smitteudviklingen ser Styrelsen for Patientsikkerhed fortsat ikke grund til at indføre skærpede restriktioner i Nordfyns Kommune. Krisestaben følger udviklingen i de følgende dage og kommunikerer på hjemmeside og kommunens Facebookside hen over weekenden, hvis der sker afgørende udvikling i smittetallene.

Nordfyns Kommune opfordrer stadig unge, der har deres gang på uddannelsesinstitutioner i Odense, om at være særligt opmærksomme på symptomer og smittespredning.

Chef for Sundhed og Rehabilitering Judith Poulsen, mobil 29 17 35 68
Presse- og kommunikationsansvarlig Søren Oldenborg Berg, mobil 29 16 09 82