Nordfyn: Serviceaftale på kommunebiler på plads

26.06.2020

Nordfyns Kommune har netop indgået en serviceaftale på kommunens personbiler. Aftalen er vundet af Automester, med de 3 værksteder i Bogense, Søndersø og Otterup.

Siden 2019 har Nordfyns Kommune udskiftet 32 af kommunens køretøjer. Senest er 20 af kommunens biler i hjemmeplejen blevet udskiftet til mere miljøvenlige hybridbiler, der både kan køre på el og benzin.

Derfor er der indgået en aftale med AutoMester på service og vedligehold af bilerne. AutoMester har værksteder i Bogense, Otterup og Søndersø, hvor de fleste biler også er placeret. Det er især rådhusene, hjemmeplejen og institutioner, der har udkørende kommunebiler.

- Den lokale placering af værkstederne giver en vis fleksibilitet i hverdagen. Opstår der et akut problem er hjælpen lige i baghaven. Vi ser frem til samarbejdet, og jeg glæder mig over at de lokale værksteder kan være med og er konkurrencedygtige, siger formand for Teknik- og Miljøudvalget Anders Thingholm.

Den nye serviceaftale løber fra 1. juli og 2 år frem.

Fakta

Kommunalbestyrelsen har afsat 20 mio kr til den grønne omstilling af kommunens vognpark. Udskiftningen vil ske løbende over de kommende år.

Omstillingen skal på sigt hvile i sig selv ved at skifte til køretøjer, som bruger mindre energi og koster mindre i drift. Kommunalbestyrelsen vedtog med budget 2018 følgende mål for vognparken.

Målene er:

• 50% Reduktion af CO2-udledningen
  • Heraf realiseres 30% ved reduktion af antal køretøjer
  • Øget sikkerhed og forbedret arbejdsmiljø for medarbejdere og brugere

Formand for Teknik- og Miljøudvalget Anders Thingholm, tlf. 21 15 30 82

Driftschef Louise Rasmussen tlf. 24 96 15 22