Ægtepar klar til at tage rorpinden på Sejlerkajen

23.01.2020

Et ungt ægtepar overtager forpagtningen af Sejlerkajen 3 i Bogense, det nuværende Marinetten. Det ligger fast, efter at Nordfyns Kommune har haft forpagtningen i udbud og har forholdt sig til de tilbud, der er kommet. Restauranten vil fremover få navnet MøBer.

Set fra venstre: Xenius og Frederik Mønster Berner Nielsen fotograferet på Sejlerkajen i Bogense (privatfoto)

De nye forpagtere hedder Frederik og Xenius Mønster Berner Nielsen. Parret bor i København, er hhv. 25 og 29 år og har længe leget med tanken om at blive selvstændige. De kommer med en masse erfaringer, som de vil kunne trække på i driften af restauranten.

Borgmester Morten Andersen er glad for, at det er lykkes at lande en ny forpagtningsaftale og glæder sig til at byde de to forpagtere velkommen i Bogense og på Nordfyn.

- De har et godt koncept og det gåpåmod, der skal til for at tiltrække nye gæster. Desuden har de en rigtig spændende baggrund, både med hensyn til uddannelse og joberfaring, så jeg venter mig en masse af dem, siger han.

Det bliver Frederik Mønster Berner Nielsen, der bliver hjernen bag menuerne og kommer til at svinge kokkekniven. Han er ikke noget ubeskrevet blad på Nordfyn, idet han er vokset op på her og har boet i både Veflinge og Bogense.

Fra Nimb til Bogense

Frederik arbejder til dagligt som juniorchef på det navnkundige Hotel Nimb i Tivoli, hvor han er vant til at håndtere selskaber fra 10 til 400 personer. Han er uddannet kok og har blandt andet været kok på Kongeskibet og hos H.M. Dronningens Hof. Han har desuden arbejdet  på L'Auberge de l'Ill, der er en 3-stjernet Michelin restaurant i Alsace, Frankrig.

Xenius Mønster Berner Nielsen er teamleder i Tivoli Retail. Han har mere end 12 års erfaring inden for service, turisme og kundeservice. Før Tivoli arbejdede han i Djurs Sommerland i flere forskellige funktioner. Han har desuden taget en Masterclass i Customers Experience Management i praksis på Tivoli Akademiet.

-  Mens Frederik kommer til at stå for menuerne, så kommer jeg til at fokusere på servicen og hele den totaloplevelse, man får, når man besøger restauranten. Maden, gæsten og helhedsoplevelsen bliver kernen på restauranten. Gæsten kommer altid i første række, og alle, høj som lav, vil få den samme gode og smilende behandling, siger Xenius Mønster Berner Nielsen.

God mad til overkommelige priser

Selv om erfaringsbaggrunden kunne pege i retning af femretters gourmet-menuer, så bliver det ikke konceptet i MøBer, som bliver navnet på restauranten.  Det bliver almindelig, god mad til befolkningen i Bogense og omegn - og til overkommelige priser. Børnefamilier er også mere end velkomne.

- Vi tager ikke Nimb med til Bogense. Det bliver ikke en fin og fancy restaurant. Når du kommer som gæst, skal du ikke tage stilling til et langt a la carte kort med spalte op og ned med retter, men bare beslutte, om du ønsker en 2- eller 3-retters menu. Ønsker du at gå all-in med velkomstsnack og drink, forret, mellemret, hovedret, ost, dessert og kaffe, så bliver der selvfølgelig også mulighed for det, fortæller Xenius Mønster Berner Nielsen

Da restauranten ligger på Marinaen, vil der altid være fisk på programmet, og der vil være fokus på gode, nordfynske råvarer.

Restaurant MøBer klar til at stævne ud fra juni måned

Restaurant MøBer vil bestræbe sig på at have åbent hele året, men der kan blive tale om delvis nedlukning i januar for ferie og til planlægning af nye menuer. Går alt som håbet, vil restauranten være i drift i juni 2020.

Borgmester Morten Andersen, mobil 40 40 24 47

Teamleder og ny forpagter af Sejlerkajen 3, Xenius Mønster Berner Nielsen, mobil 53 54 21 05