Nordfyn: Så er der snart take away på bibliotekerne

24.04.2020

De tre biblioteker byder på nyt "take away-tilbud": Bestil op til tre materialer og hent dem på bibliotekerne i enten Bogense, Søndersø eller Otterup.

På trods af corona-nedlukning åbner de nordfynske biblioteker nu lidt for adgangen til materialerne på hylderne, men naturligvis stadig med respekt for alle Sundhedsstyrelsens anbefalinger. Derfor vil det foregå på en lidt anden måde end normalt.

Der bliver mulighed for at låne materialer ved at ringe til Nordfyns Kommunens hovednummer 64 82 82 82 og bede om at blive kontaktet af en bibliotekar. Bibliotekaren kontakter borgeren på et aftalt tidspunkt og hjælper med at bestille de ønskede materialer til afhentning næste dag.

For at begrænse risikoen for smittespredning er der nogle få spilleregler: Man kan kun bestille op til 3 materialer pr. uge, og udlevering/afhentning finder kun sted på hverdage mellem kl. 9.00 - 10.30. Udlevering sker ved indgangen til biblioteket, og der vil altså ikke være adgang til selve biblioteksrummet.

Formand for Erhvervs-, Kultur- og Fritidsudvalget Mette Landved-Holm ser det nye tilbud som en god løsning, når nu den fysiske adgang til bibliotekerne ikke er en mulighed.

- Vi oplever, at mange efterspørger adspredelse i en tid, hvor der tilbringes rigtig meget tid derhjemme. Her vil bibliotekerne normalt være et naturligt sted at henvende sig, men den mulighed har borgerne måttet undvære på grund af nedlukningen. Nu laver vi en håndholdt løsning, hvor borgerne både får mulighed for at få gode hints fra en bibliotekar og sammensætte en pakke, der matcher borgerens interesse.

Corona-sikker løsning

Bestilte materialer bliver taget fra hylderne, hvor de har stået urørte siden nedlukningen ved coronaepidemiens start. Alle materialer håndteres med handsker.

Ligeledes for at mindske smitterisiko vil der ikke være mulighed for at bestille materialer fra andre biblioteker, hverken i eller uden for kommunen. Der vil heller ikke være mulighed for at aflevere materialer. På den måde risikerer lånerme ikke at modtage materialer, som har været håndteret under coronaepidemien.

Siden nedlukningen er der ikke løbet gebyrer på dine lån, det samme vil også gælde materialer lånt som take away.

Hvis man som borger er blevet interesseret i at hente en specialdesignet materialepakke, så er første step at ringe på tlf. 64 82 82 82. Telefontiderne er man, tirs, ons kl. 9.00 - 15.00, tors 9.00 -17.00 og fre 9.00 - 13.00.

Formand for Erhvervs-, Kultur- og Fritidsudvalget Mette Landved-Holm, mobil 61 19 15 27
Chef for Plan og Kultur Åse Nielsen, mobil 21 52 36 83
Biblioteks- og Borgerservicechef Dorthe Schmidt Temberg, mobil 40 24 33 77