Indstillet til Årets Idrætsleder på Fyn 2020:Ildsjæl skaber liv og fællesskab i lille landsby

21.11.2019

Nordfyns Kommune har indstillet Martin Dufresne til Årets Idrætsleder på Fyn. Han er ildsjælen bag e-sportsklubben OSG-Gamers. Computerglade unge mennesker fra hele Fyn er blevet en del af det nye fællesskab i Mejlskov på Nordfyn.

Fotograf: Winnie Synia

Martin Dufresne er drivkraften bag OSG-gamers, der er en e-sportsafdeling under Ore Sogns Gymnastikforening. Martin bor selv i den lille landsby Mejlskov på Nordfyn, hvor han så et behov for et tilbud, der både har gaming som omdrejningspunkt, men som også kunne byde på et sundt, socialt fællesskab for børn og unge.

Initiativet har fået stor opmærksomhed og er blevet et tilløbsstykke for unge fra hele Fyn. Der er fokus på holdånd og digital dannelse i OSG-gamers, ligesom fysisk aktivitet er en fast del af repertoiret.

En kæmpe styrke for lokalområdet

Borgmester Morten Andersen ser Martin Dufresne som en oplagt kandidat til årets idrætsleder på Fyn.

- Det er imponerende, hvad Martin har stablet på benene. Det har uvurderlig betydning for lokalsamfundet, at de unge har fritidstilbud i nærområdet, der matcher deres interesser. At det så ovenikøbet også tiltrækker interesserede unge fra andre dele af Fyn, er en ekstra gevinst.

Formand for Erhvervs-, Kultur- og Fritidsudvalget Mette Landtved-Holm ser e-sportklubbens succes som et godt eksempel på den styrke, der udgår fra de bæredygtige landdistrikter.

- Det viser, at lokalsamfundene sagtens kan stable aktiviteter på benene, som fanger de unges interesse. Ofte kræver det bare en ildsjæl, der tænker tanken og gør noget. Den ildsjæl har Mejlskov i Martin Dufresne. Martin er i den grad lykkedes med at kombinere e-sport-gaming og bevægelse. Det er nyt og rigtig godt set. Fantastisk, at de unge elsker at mødes i det sunde og sociale fællesskab i Mejlskov, siger Mette Landtved-Holm.

E-sport og gamergymnastik går hånd i hånd

Det er et must at være 'fit for gaming', så der er indlagt gamergymnastik, orienteringsløb i skoven eller motion på boldbanerne til en klubdag. Digital dannelse og fællesskab er desuden i højsædet. Det er vigtigt, at der bliver talt ordentligt til og om hinanden, selv om spændingen stiger foran skærmen. At man deler hinandens sejre og kan håndtere nederlag.

Initiativet er med til at skabe ny gejst i foreningslivet og i lokalsamfundet. Der er stor opbakning blandt forældre, frivillige og lokale erhvervsdrivende til OSG-gamers. Dermed bliver det til mere end et fritidstilbud, men også et initiativ, der skaber en positiv identitet og atmosfære for et mindre lokalsamfund, der har oplevet lukning af skole, børnehave og købmand.

Når et foreningstiltag bliver et tilløbsstykke for lokale børn og unge, men også tiltrækker fra andre postnumre og kommuner, er det et bevis på, at man ikke blot som idrætsleder og forening, men også som et mindre lokalsamfund kan inspirere og præstere noget helt specielt.

Prisen uddeles den 18. januar, når der afholdes Fynske Bank Sportslørdag 2020 i Odense Idrætspark.

Foto kan frit benyttes ved kreditering af fotograf Winnie Synia.

Borgmester Morten Andersen, mobil 40 40 24 47

Formand for Erhvervs-, Kultur- og Fritidsudvalget Mette Landtved-Holm, mobil 61 19 15 27

Chef for Plan og Kultur Åse Nielsen, mobil 21 52 36 83