Final 4: Danmarksmesterskaberne i Futsal bliver afgjort i Otterup

05.03.2019

Det er lagt op til topunderholdning i den kommende weekend, når landets bedste futsal-hold i drenge-, pige- og kvinderækkerne skal findes. Det hele bliver afgjort ved det såkaldte Final 4-stævne lørdag-søndag i Otterup Idrætscenter. Der er gratis adgang.

Når stævnet har fået placering i Otterup, skyldes det, at Nordfyns Kommune  har indgået en velfærdsalliance med DBU. Som del af aftalen bliver der hvert år gennemført en række aktiviteter og arrangementer i kommunen med fodbolden som omdrejningspunkt. Der har blandt andet været afholdt fodbold-fitness i flere klubber. Hvert år afvikles der et meget populært Fynsk Fodbold Award-show. Desuden er der afholdt flere kurser for de frivillige i klubberne, trænerne, dommere og klubledere.

Borgmester Morten Andersen siger:

- Vi får rigtig meget ud af vores aftale med DBU. Fodbolden er noget, der spreder glæde, både hos dem, der spiller, og dem, der ser på. Vores erfaring er også, at fodbolden er en god løftestang for sundhed, integration og inklusion. Det ert lysten, der driver værket, og det tror jeg, er den helt rigtige vej at gå, siger Morten Andersen.

Stævnets første kampe spilles lørdag kl. 11.00. Det gælder i første omgang semifinaler for U15 drenge. Fra kl. 14.00 gælder det finaler for drenge - hhv. U15, U17 og U19. Søndag fra kl.10.00 overtager pige- og kvinderækkerne banerne med semifinaler fra kl. 10.00 og finaler fra kl. 13.30. Hele kampprogrammet fremgår nedenfor.

Final 4 kampprogram

Fakta om Futsal?

Futsal er indendørs fodbold, men det adskiller sig på vigtige punkter fra det klassiske indendørs fodbold, som mange kender. I futsal spiller man, i modsætninger til almindelig indendørs fodbold, med en mindre bold.

Bolden vejer det samme som en normal bold, men har en blødere inderbold, hvilket gør, at bolden ikke hopper så meget og derfor er nemmere at kontrollere.

Samtidig er der ingen bander, så når bolden er ude af spil, skal der foretages et indspark ved igangsætningen. Yderlige spilles der med en målmand, der må bruge hænderne inde i straffesparksfeltet.

Læs mere om futsal på DBU's hjemmeside.

Borgmester Morten Andersen, tlf. 40 40 24 47

Kommunaldirektør Morten V. Pedersen, tlf. 20 31 26 84