Borgeres gode ideer skal trække tilflyttere til Nordfyn

12.02.2019

I Nordfyns Kommune vil man trække på de lokales erfaringer og oplevelser, når området skal sælges til nye tilflyttere. En workshop med borgere skal støbe "kuglerne" til kommunens brandingindsats.

Borgerne i Nordfyns Kommune skal være en aktiv del af arbejdet med at tiltrække nye tilflyttere. For mens kommunen kan hjælpe potentielle tilflyttere med alt det praktiske, så er det borgernes egne oplevelser, der giver tilflytterne det bedste indblik i, hvordan et liv på Nordfyn ser ud.

"Borgerne i Nordfyns Kommune er essentielle, hvis vi vil vise tilflyttere, hvordan et liv i former sig i lokalområdet. Borgernes erfaringer med alt fra de offentlige institutioner som skoler og daginstitutioner til indkøb og jobmuligheder spiller ind i tilflytteres overvejelser. Vi finder ikke bedre ambassadører end vores borgere", lyder det fra formanden for Erhvervs-, Kultur- og Fritidsudvalget, Mette Landtved-Holm (V).

Kom og sæt aftryk

Første skridt på vejen er en workshop den 25. februar i Skamby Multihus, hvor interesserede borgere får mulighed for at komme med ideer til kommunens nye brandingstrategi. For kommunen er det vigtigt ikke at skabe et glansbillede, men at give tilflyttere et ægte billede af, hvordan hverdagen fungerer - og her er borgerinddragelsen central. Både, hvis man skal afspejle hele kommunen, og samtidig sikre, at man ikke blot kan tiltrække tilflyttere, men også fastholde dem.

"Det er vigtigt, at vi får input fra alle lokalområder. Når man taler om tilflyttere, er det naturligt at tænke på børnefamilier, som skal bo tæt på daginstitutionerne, men vi vil ikke afskære nogen grupper på forhånd. Vi skal finde frem til, hvad vi er særligt gode til på Nordfyn - og hvilke mennesker det appellerer til", siger Mette Landtved-Holm.

Nordfyns Kommune opfordrer alle interesserede borgere til at tilmelde sig workshoppen og gerne invitere familie og venner fra kommunen med, så man sammen kan skabe det bedst mulige udgangspunkt for kommunens kommende brandingstrategi.

Fakta

• Borgerworkshoppen finder sted den 25. februar kl. 18-21 i Skamby Multihus, Torupvej 59, 5485 Skamby.
  • Workshoppen bliver en blanding af korte oplæg, hvor der deles viden fra en analyse udført blandt tilflyttere og fraflyttere, og øvelser, hvor borgerne kommer i spil med deres input.
  • Der vil på aftenen blive serveret en let og lækker aftensmad samt drikkevarer.
  • Som en tak for hjælpen trækker arrangørerne lod om tre gavekurve blandt de tilmeldte.
  • Interesserede borgere kan tilmelde sig på kultur-fritid@nordfynskommune.dk.

Formand for Erhvervs-, Kultur- og Fritidsudvalget Mette Landtved-Holm, +45 61 19 15 27

Landdistriktskoordinator Hanne Bille Pedersen, +45 64 82 80 98