Ny form for jobformidling giver resultater på Nordfyn

10.12.2019

En lokal virksomhed fik hurtigt løst sit problem med at finde kvalificerede medarbejdere. Det er det første resultat af en ny type jobformidling, som Jobcentret i Nordfyns Kommune prøver af.

Lokale håndværkervirksomheder på Nordfyn oplever problemer med at kunne tiltrække kvalificerede medarbejdere. Ordrebøgerne er fulde, men det kniber med at skaffe ledige hænder til de mange opgaver. Konsekvensen er, at virksomheder bliver nødt til at sige nej til nye ordrer.

Det har fået Jobcenter Nordfyn til at prøve en ny form for rekruttering af. Metoden går ud på, at virksomheden bliver tilbudt et direkte møde med et antal håndplukkede kandidater. På mødet får virksomheden lejlighed til at præsentere sig selv som arbejdsplads og tager efterfølgende en 1:1 samtale med hver af kandidaterne.

Høj succesrate

Nordfyns Brolægning er den første lokale virksomhed, som har af prøvet den nye metode. Virksomheden deltog på kommunens årlige møde for håndværkere den 29. oktober og gjorde her opmærksom på sine problemer med at finde arbejdskraft. På initiativ fra Jobcenter Nordfyn blev der fundet 4 kandidater til et møde efter den nye model. Mødet blev hurtigt afholdt med et meget lovende resultat: En kandidat er blevet ansat i Nordfyns Brolægning, og endnu en af kandidaterne er kommet i praktik hos virksomheden.

Ejer af Nordfyns Brolægning Benny Hansen er meget positiv: - Der var gjort et godt fodarbejde fra Jobcentret, og det var et positivt møde med en god dialog både mellem kandidaterne indbyrdes og mellem kandidaterne og os som virksomhed. Kandidaterne virkede meget velforberedte og motiverede. Det er en tidsbesparende måde at rekruttere nye medarbejdere på, og derfor er der også god økonomi i det.

Opfølgning på erhvervsklimaundersøgelse

Straks-Rekruttering er sat i søen med baggrund i Dansk Industris seneste erhvervsklimaundersøgelse. Undersøgelsen viser, at de nordfynske virksomheder efterspørger mere hjælp fra deres kommune til at finde ledige medarbejdere.

Borgmester Morten Andersen siger:  - Vi bruger erhvervsklimamålingen aktivt i arbejdet med at forbedre vores erhvervsservice. Vi skriver i vores vision, at det skal være let at drive virksomhed i Nordfyns Kommune, og det er det ikke, hvis virksomhederne ikke kan få den arbejdskraft, de efterspørger. Det har jeg derfor bedt vores administration kigge på.

En embedsmandsgruppe har på den baggrund set på løsningsmuligheder, og Straks-Rekruttering er et af de initiativer, der er sat i søen. Kommunaldirektør Morten V. Pedersen siger:

- Det er vigtigt, at vi som kommune bakker op ved at dreje på de knapper, vi har til rådighed. Efter de første erfaringer ser det ud til, at Straks-Rekruttering passer virksomhederne godt og giver gode resultater. Vi vil derfor fortsætte konceptet og justere det ind i takt med, at vi gør os erfaringer.

Virksomhedskonsulenter: En givende måde at arbejde på

Straks-Rekruttering ser ud til at være win-win for alle. Hos de virksomhedskonsulenter, som har arbejdet med det nye koncept, er der begejstring for den nye måde at arbejde på. Virksomhedskonsulent Danielle Nørlev fra Jobcenter Nordfyn siger:

- Vi når de bedste resultater, når der er flere parter, der arbejder sammen om et fælles mål. Her er det en lokal virksomhed, de ledige og os som jobcenter. Det har givet en meget direkte dialog, hvor de ledige har fået feedback fra virksomheden, ligesom virksomheden har hørt kandidaternes tilbagemelding. Endelig har vi som virksomhedskonsulenter fået hurtig respons på vores nye initiativ. Det er en givende måde at arbejde på.

Virksomhedskonsulent Danielle Nørlev har sammen med sin kollega Ann Jeanett Seest været ansvarlig for det nye koncept.

For de to sidste kandidater, som var til samtale hos Nordfyns Brolægning, har der også været godt nyt på det seneste. Den tredje er blevet tilknyttet et vikarbureau, og den sidste er kommet i et intensivt, jobrettet samtaleforløb hos Jobcenter Nordfyn.

Borgmester Morten Andersen, mobil 40 40 24 47

Kommunaldirektør Morten V. Pedersen, mobil 20 31 26 84