Investorer køber grund til opførelse af ny curlinghal i Søndersø

14.12.2019

Fyn får sin helt egen curlinghal med placering i Søndersø. To initiativtagere har købt en grund til formålet og regner med at sætte gang i byggeriet allerede til efteråret 2020. Forventningen er, at hallen er i drift senest i september 2021.

©WCF Céline Stucki

I spidsen for projektet står makkerparret Joel Ostrowski og Lasse Damm, der begge har dyrket curling fra barnsben af og har slidt isen tynd på curlingbaner i indland og udland.  Sammen fik de ideen om at etablere en dedikeret hal til curling, hvor curlingspillere ikke skal dele isen med ishockeyspillere eller kunstskøjteløbere.

I første omgang var planen at etablere hallen i Odense, men her strandede planerne på en lokalplan, der ikke kunne dispenseres fra. Herefter henvendte idémændene sig til Nordfyns Kommune, og her tog projektet hurtigt form.

Idémænd: Vi vil give noget tilbage til sporten

De to idémænds vision er at skabe en topmoderne curlinghal med en iskvalitet af højeste internationale kvalitet. Derfor har initiativtagerne allieret sig med samme internationale isteknikere, som er knyttet til VM-stævner. Der er langt imellem gode curlinghaller i Danmark, og på Fyn er der ikke en eneste.

Joel Ostrowski: - Vi vil gerne give noget tilbage til den sport, som har givet os en masse fantastiske oplevelser i ind- og udland. Vi vil gerne være med til at bygge sporten op igen fra bunden med en masse yngre mennesker og give dem de samme oplevelser, vi selv havde som unge. På længere sigt håber vi, at vi kan være med til at lægge bunden til en ny generation af elitespillere, der kan gøre sig internationalt.

Borgmester Morten Andersen er begejstret ved udsigten til at blive værtskommune for Fyns første curlinghal og ser i det hele taget store muligheder i projektet.

-  Curlingsporten er en attraktiv sport såvel for tilskuerne som for udøverne. Det gælder, uanset om man er aktiv på eliteplan eller bare prøver sporten af som del af et personalearrangement eller andet. Med en curlinghal vil sporten få et markant løft på Fyn, og for Nordfyn er det med til udvide feltet af aktiviteter, som du kan kaste dig over i fritiden, siger Morten Andersen.

Får Søndersøhallen som nabo

Nordfyns Curling Arena får placering på Ullerupvænget i Søndersø, og får dermed Søndersø Hallen som nabo. Det har allerede ført til en positiv dialog mellem de kommende naboer.

Joel Ostrowski: - Da vi blev præsenteret for placeringsmuligheden i Søndersø, krævede det ikke lang betænkningstid. Med Søndersø Hallen som nabo kunne vi godt se, at der var helt åbenlyse synergieffekter. Vi vil kunne have glæde af hinandens faciliteter, blandt andet en cafe, som Søndersø Hallen er i gang med at opføre og et fitnessrum.

Den positive dialog mellem Søndersø Hallen har blandt andet ført til, at man planlægger at bygge hallerne sammen, så brugerne kan gå tørskoet fra den ene hal til den anden.

Hallen vil primært tjene som ishal til curling, men der vil tillige blive budt på andre aktiviteter året rundt. Odense Curling Club står klar til at flytte til Nordfyn, når hallen åbner, og en god del af hallens aktiviteter vil rette sig mod klubbens seniorer og juniorer. Derudover er planen at tilbyde skolecurling for kommunens skoler og Nordfyns Gymnasium. Endelig vil hallen kunne bookes af betalende brugere, typisk firmaer eller andre grupper, der efterspørger en sjov aktivitet.

I sommerperioden, hvor isen fjernes, kan hallen danne ramme om andre typer af arrangementer. Det kan for eksempel være selskaber, events eller e-sportsturneringer. Der vil blive lavet et klubrum med bar, hvor initiativtagerne går efter at få de bedste rammer for det sociale liv, der er en stor del af curling.

Ros til Nordfyns Kommune

Joel Ostrowski sender en stor ros til Nordfyns Kommune for den måde,  ideen er blevet modtaget på og for en smidig proces.

- Vi ved selvfølgelig godt, at en proces i en stor kommune som Odense kan være ekstra kompliceret og trække ud. Alligevel blev vi overraskede over, hvor meget ja-hat vi oplevede hos Nordfyns Kommune. Det var en meget positiv oplevelse, siger Joel Ostrowski.

Fakta

• Curlinghal med klublokaler tegner sig for 1.500 m2 på den ca. 7.000 m2 store grund.
  • Der er på sigt sikret mulighed for udvidelse med yderligere 2 til 3 baner.
  • Der etableres klubhus med bar
  • Curling er en Olympisk discipling, også for handicappede, som den nye curlinghal også vil understøtte.

Software engineering manager Joel Ostrowski, mobil 28 83 41 29

Borgmester Morten Andersen, mobil 40 40 24 47