Den nordfynske miljøpris går til Bogense Plast

03.04.2019

Nordfyns Kommune har netop uddelt den første udgave af den nordfynske miljøpris. Den nyeindstiftede pris går til virksomheder, som i særlig grad viser omtanke for miljøet.  Dette års vinder blev Bogense Plast, blandt andet på grund af virksomhedens engagement i plastindustriens kampagne mod plastik i havene ('Operation clean sweep' ).

Per Grunddal Jørgensen, CTO, Technology and Sales Bogense Plast siger: 'Vi er meget glade for at modtage Nordfyns Kommunes miljøpris 2019. Som plastproducerende virksomhed - og med den megen medieomtale af plast i hele verden - er det en vigtig sag for os, at kommunikere, at plastproduktion sagtens kan drives med en grøn profil. At modtage Nordfyns Kommunes miljøpris er med til at understøtte vores strategi om, at bæredygtighed skal tænkes ind i fremtiden industri. Vi vil afgjort bruge miljøprisen som en vigtig del i markedsføringen af vores virksomhed"

Miljøprisen blev overrakt af Teknik- og Miljøudvalgets formand Anders Thingholm. Han understreger vigtigheden af at minimere plastikforurening i verdenshavene:

- Den nordfynske miljøpris 2019 er tildelt Bogense Plast for deres indsats for at reducere spild af små plastikpartikler til omgivelserne. Mængden er lille, men da plastik er på dagsordenen i medierne og hos mange borgere, gør det at tiltaget er vigtigt, hvis vi skal nå i mål med at minimere mængden af plast i miljøet, siger Anders Thingholm.

Miljøprisen tildeles efter tre kriterier:

• Effekt for miljø
  • At tiltaget er integreret bredt i virksomheden
  • At tiltaget rummer innovative løsninger

Bogense Plast har konstrueret et filter i kloakken, som skal opfange de små 'plastik-piller', som er den form plastik har, når den kommer til virksomheden. Fokus er på spild af plastikpellets, både ved levering og i produktionshallen.

Mange virksomheder tænker på miljøe

Miljøprisen uddeles igen til næste år, og der er mulighed for at indstille kandidater til miljøprisen på kommunens hjemmeside.

- Jeg er sikker på, at der er rigtig mange virksomheder i kommunen, som laver små og effektfulde miljørigtige tiltag. Det er alle disse gode tiltag, som skal frem i lyset for på sigt at inspirere andre virksomheder til også at handle miljørigtigt. Jeg håber derfor, at vi hører fra jer næste år' udtaler formand for Teknik- og Miljøudvalget Anders Thingholm.

Formand for Teknik- og Miljøudvalget Anders Thingholm, mobil 21 15 30 82 / 24 82 89 12
Chef for Natur og Miljø Mette Højby Petersen, 29 74 33 84