COVID-19: Nye udmeldinger fra myndighederne

12.03.2020

Statsministeren holdt i går aftes pressemøde og fremlagde nye foranstaltninger for at begrænse og forsinke smitten af COVID-19 (coronavirus). Mange af foranstaltningerne griber ind i kommunernes drift, også Nordfyns Kommune. Vi vender tilbage, så snart vi ved mere.

Vi opfordrer til, at du holder dig opdateret på myndighedernes side om coronavirus www.coronasmitte.dk, ligesom Nordfyns Kommune vil informere via hjemmeside og Facebook om det helt nære.
▫️
Her kan du se nogle af de initiativer, der er udmeldt af regeringen – og som påvirker den offentlige sektor:

• Alle offentligt ansatte, der ikke varetager kritiske funktioner, sendes hurtigst muligt og senest fra fredag den 13. marts 2020 hjem i foreløbigt to uger. De pågældende skal så vidt muligt arbejde hjemmefra. Hvis det ikke er muligt, sendes vedkommende hjem med løn.

• Elever og studerende på alle offentlige ungdomsuddannelser- og videregående uddannelser mfl. sendes hurtigst muligt og senest fra fredag den 13. marts 2020 hjem i foreløbigt to uger.

• Alle indendørs offentlige kulturinstitutioner, biblioteker, fritidstilbud og lignende indendørs aktiviteter lukkes hurtigst muligt og senest fra fredag den 13. marts 2020 i foreløbigt to uger.

• Alle offentlige skoler og dagtilbud lukkes fra mandag den 16. marts 2020 og i foreløbigt to uger.

• Kommunerne etablerer nødpasning. Kommunerne etablerer nødpasning. Bedsteforældre bør ikke passe børn, hvis de pågældende på grund af alder eller helbred er særligt sårbare over for COVID-19.

• Plejehjem opfordres til med umiddelbar virkning at indføre skærpede restriktioner i forhold til besøg.

Se listen med alle de nyeste tiltag, som statsministeren fremlagde i aftes: https://politi.dk/…/seneste-nyt-fr…/nye-tiltag-mod-covid-19…