Påbud om restriktioner på kommunens plejecentre

04.12.2020

Vi har d. 3 december 2020 modtaget et påbud fra Styrelsen for Patientsikkerhed, om at der skal udstedes midlertidige besøgsrestriktioner på kommunens plejecentre. Det sker på baggrund af det øgede smittetryk i Nordfyns Kommune.

Følgende regler gælder for besøg på vores plejecentre og rehabiliteringspladser fra fredag d. 4. december 2020.

• Hver beboer må udvælge 3 nære pårørende, som kan aflægge besøg. 1 udvalgt nærmest pårørende kan aflægge besøg i beboers lejlighed. De 2 øvrige udvalgte kan aflægge besøg i plejecentrets orangeri.
  • I tilfælde af en kritisk situation som f.eks. kritisk sygdom hos en beboer, eller hvis beboeren er døende, kan pårørende aflægge besøg i beboers lejlighed.
  • Beboer kan til en hver tid have besøg uden for plejecentret.

Ved besøg i lejlighed:

• Den nære pårørende må gerne gå igennem fællesarealer for at tilgå beboers lejlighed, dog iført mundbind.
  • Den nære pårørende må ikke tage ophold på indendørs fællesarealer.

Ved besøg i besøgsrum:

• Besøg kan enten aflægges i plejecentrets orangeri eller på beboerens terrasse.
  • Der må maksimalt være 2 besøgende til hvert besøg
  • Tidspunkt og sted for besøg skal være aftalt på forhånd med personalet på stedet.
  • De besøgende skal selv kunne finde frem til det aftalte sted for besøget.

Generelt ved besøg:

• Afstandskravet på 2 meter skal overholdes uanset type af besøg.
  • Hvis du som besøgende bærer mundbind under besøget er det muligt at sidde tættere.
  • Der bør altid holdes god håndhygiejne før, under og efter besøg, af både beboer og besøgende.
  • Hvis I ønsker at tale med personalet kan man bruge beboers kaldeknap eller ringe til plejecentret.