Friluftstilbud til skoler / daginstitutioner

I Nordfyns Kommune arbejder vi for at skabe en lang række udetilbud til skoler og daginstitutioner, som kan bruges i den daglige undervisning.

Børn på tur Børn på tur

Nordfyns Kommunes naturvejleder arbejder til daglig med en lang række opgaver, som blandt andet omhandler:

  • Udvikling og implementering af friluftslivet på Nordfyn, herunder skabelsen af nye kreative tiltag og tilbud for lokale skoler og institutioner.
  • Planlægning og tilrettelæggelse af aktiviteter og kortere undervisningsforløb for især børn og unge på forskellige af kommunens lokaliteter i samarbejde med kommunens institutioner og skoler.
  • At vejlede undervisere i brug af det store grønne/blå undervisningslokale, som naturen er.

Skriv gerne til Naturvejlederen og hør nærmere: kultur-fritid@nordfynskommune.dk.

Naturskolen Vigelsø

Som skole/ daginstitution kan det varmt anbefales at benytte Naturskolen på Vigelsø i forbindelse med undervisning eller lejrskole.

Det tager kun tre minutter at sejle over til Vigelsø, men oplevelsen bliver siddende meget længere. Vigelsø er en rigtig natur-ø med et rigt og varieret fugleliv, spændende planter og nogle fantastiske vidder og udsigter. Naturskolen har masser af spændende udstyr, et laboratorium og overnatningsplads til 30 personer.

Gyldensteen Strand og skolestue

Det kan også varmt anbefales at tage til det fantastiske naturgenopretningsprojekt Gyldensteen strand i forbindelse med undervisning.

I 2014 blev havet lukket ind i sin gamle fjord og med vandet fulgte dyrelivet. I løbet af 2016 blev Gyldensteen Strand til et af de bedste steder på Fyn at kigge på fugle.

Med et væld af lækkert udstyr til naturundersøgelse og en fuldstændig ”up to date” skole-stue med plads til 30 elever, ligger området i absolut højklasse for feltundersøgelser og opdagelse af naturen. Det er gratis at booke skolestuen og den store grejbank i tærskeladen.

Se evt. billeder og beretninger på Facebook: Vild med Æbelø og Gyldensteen Strand.
Siden blev sidst opdateret 28.08.2020 af indholdsansvarlig JECHRI

Kontakt

Kultur og Fritid
Otterup Rådhus
Rådhuspladsen 2
5450 Otterup

Tlf.: 64 82 80 90
Send os en sikker besked

Åbnings- og telefontid

Mandag: 09.00 - 15.00
Tirsdag: 09.00 - 15.00
Onsdag: 09.00 - 15.00
Torsdag: 09.00 - 17.00
Fredag: 09.00 - 13.00