Friluftsliv

Naturen og kulturlandskabet på Nordfyn er vores store stolthed og en uvurderlig kilde til fantastiske friluftsoplevelser. Oplevelser der giver værdi på mange forskellige områder og for mange forskellige mennesker.

Enebærodde Enebærodde

Friluftsliv er et vidt begreb. For nogle mennesker kan friluftsliv være mountainbiking eller træklatring i skoven, kajaksejlads, surfing, vandring, eller ture på langrendski. For andre mennesker er det måske at kigge på fugle, finde ting på stranden, en gåtur med hunden, jagt, fiskeri, eller en løbetur langs vejen.

Fællesnævneren for alle aktiviteterne er, at det foregår udenfor - under åben himmel.

Et blomstrende friluftsliv på Nordfyn

Nu og i de kommende år vil der ske en massiv indsats for udviklingen af friluftsliv på Nordfyn. Politikerne i Nordfyns Kommune har afsat 3,5 mio. kr. til formålet i perioden 2015-2018, og en friluftsstrategi 2015-2027 er vedtaget.

Friluftsstrategi

Friluftsstrategien skal være pejlemærket og værktøjet for fremtidens samspil mellem mennesker og natur i Nordfyns Kommune.

Strategien skal fremme, at borgere og turister i højere grad vælger Nordfyn som bosætningssted eller feriedestination, på grund af de rammer og aktiviteter omkring friluftsliv, som Nordfyn tilbyder.

Strategien rummer både en vision og mål for det nordfynske friluftsliv, en beskrivelse af ressourcer og muligheder, samt en handlingsplan. Handlingsplanen beskriver, hvordan vi får vision og mål omsat til en virkelighed, der giver værdi for borgere, turister og turisterhvervet på Nordfyn.

Hvis du er interesseret i at læse mere om friluftslivet på Nordfyn, kan du her læse Nordfyns Kommunes første friluftsstrategi.

Siden blev sidst opdateret 28.08.2020 af indholdsansvarlig JECHRI

Kontakt

Kultur og Fritid
Otterup Rådhus
Rådhuspladsen 2
5450 Otterup

Tlf.: 64 82 80 90
Send os en sikker besked

Åbnings- og telefontid

Mandag: 09.00 - 15.00
Tirsdag: 09.00 - 15.00
Onsdag: 09.00 - 15.00
Torsdag: 09.00 - 17.00
Fredag: 09.00 - 13.00