Hjælp til selvmordstruede børn og unge

Har du oplevet, at et barn eller en ung har henvendt sig til dig og truet med at begå selvmord? Så står Nordfyns Kommune klar med et team af professionelle, der kan hjælpe dig med at hjælpe barnet eller den unge.

Selvmordstruede børn og unge tager ofte kontakt til en voksen, som de har tillid til, men som måske er usikker på situationen. Og det er her, at Selfoteamet i Nordfyns Kommune kommer ind i billedet. De kan nemlig klæde dig på til at tackle de videre samtaler med den selvmordstruede, og de følger også op på samtalerne, så du hele tiden kan føle dig tryg ved situationen.

Det er vigtigt, at det er dig, der tager samtalerne med den selvmordstruede. Barnet eller den unge føler sig tryg ved dig og har tillid til dig. Det er derfor dig, der bedst kan trænge igennem med budskabet om, at der er nogen, der bekymrer sig og passer på ham eller hende.

I reglen vil truslen om selvmord være et råb om hjælp. Den selvmordstruede mistrives måske på grund af kærestesorger eller ensomhed, men det er vigtigt at følge op på sagen alligevel, da problemet ellers kan ende med, at barnet eller den unge skader sig selv på anden vis.

Selfoteamet i Nordfyns Kommune støtter og vejleder dig naturligvis igennem hele forløbet. Viser problemet sig at kræve mere end samtaler, har Selfoteamet mulighed for at hente bistand hos Klinik for Selvmordstruede, der også kan henvise direkte til Børnepsykiatrisk Hus. Barnet eller den unge kan også blive henvist til Klinik for Selvmordstruede, men det kræver, at der tages kontakt til barnets eller den unges socialrådgiver, samt at der udarbejdes en § 50-undersøgelse.

Selfoteamet lægger en plan for alle selvmordstruede børn og unge. Alle sager følges til dørs, så ingen risikerer at blive glemt i systemet.

Du kan komme i kontakt med Selfoteamet ved at henvende dig til Børne og Familieafdelingen - se kontaktoplysningerne i højre side.

Du kan også ringe eller skrive direkte til Selfoteamet kontaktpersoner:

Psykolog Niels B. Christensen
E-mail: nbc@nordfynskommune.dk
Tlf. 21 47 34 98

Psykolog Pia Majgaard
E-mail: piam@nordfynskommune.dk
Tlf. 20 31 28 26

Psykolog Susie L. Andersen
E- mail: suland@nordfynskommune.dk Tlf. 24 46 37 36

Socialrådgiver Klaus Bekker
E-mail: kbe@nordfynskommune.dk
Tlf. 30 43 28 60

Socialrådgiver Heidi Petersen
E-mail: hcp@nordfynskommune.dk
Tlf. 21 38 69 67

Sundhedsplejerske Jeannette Littau
E-mail: jli@nordfynskommune.dk
Tlf. 21 72 04 30
Siden blev sidst opdateret 19.07.2019 af indholdsansvarlig MEJOER

Kontakt

Børn og Familie
Otterup Rådhus
Rådhuspladsen 2
5450 Otterup

Tlf.: 64 82 81 50
Send os en sikker besked

Åbnings- og telefontid

Mandag: 09.00 - 15.00
Tirsdag: 09.00 - 15.00
Onsdag: 09.00 - 15.00
Torsdag: 09.00 - 17.00
Fredag: 09.00 - 13.00