Råd og vejledning i Familiehuset

I enhver familie kan der opstå problemer. De fleste løser sig, men nogle gange kan man som familie køre fast, og det kan være svært selv at få øje på, hvordan man kan ændre den uønskede situation.

Nordfyns Børne- og Familiecenter driver derfor Familiehuset, hvor familier med børn og unge i alderen 0-18 år kan få hjælp til at skabe forandring. Se kontaktoplysninger i boksen til højre.

Dit barn/din ung og I som forældre kan også henvises direkte til Familiehuset af jeres egen læge, sundhedsplejerske, børne- og ungesagsbehandler, dit barns lærer, SFO pædagog eller andre.

Åben anonym rådgivning:

Alle familier med børn under 18 år, kan henvende sig i Familiehusets åbne anonyme rådgivning, når der er opstået problemer med eller omkring børnene. Som for eksempel:

  • Uoverensstemmelser mellem jer forældre i forhold til jeres børn.
  • Konflikter mellem jer forældre og jeres børn.
  • Usikkerhed/problemer i forhold til børneopdragelsen m.m.
  • Usikkerhed eller bekymring omkring dit barns trivsel.

I den åbne anonyme rådgivning kan du/I få op til 4 rådgivende/vejledende samtaler. Samtalerne vil være anonyme med mindre andet aftales.

Åben anonym rådgivning til unge:

Er du mellem 14-18 år og oplever at have problemer, at hverdagen er uoverskuelig eller at det føles svært at være dig, kan du henvende dig i Familiehusets åbne anonyme rådgivning.

En familiekonsulent vil mødes med dig i Familiehuset, hjemme hos dig, på din skole eller hvor det passer dig bedst. I vil sammen finde ud af, hvordan familiekonsulenten hjælper dig bedst.

Forløb i Den åbne rådgivning:

Såfremt problemerne i jeres familie kræver mere end konkret råd og vejledning, er det muligt at få et kortere forløb i Familiehuset. Familiekonsulenten vil tage afsæt i jeres ønske om forandring og hjælpe jer til at ændre på tidligere uhensigtsmæssige vaner og adfærd.

Forløb i Den åbne rådgivning er ikke anonym og vil blive registreret

Et forløb i Den åbne rådgivning, kan være et individuelt forløb, men kan også være et  forløb i gruppe.  

Kurser og gruppeforløb kan du læse mere om herSiden blev sidst opdateret 24.10.2019 af indholdsansvarlig BKROGH

Kontakt

Familiehuset
Horsebækvej 99
5450 Otterup

Tlf.: 64 82 84 90


Telefon- og træffetid

Mandag: 09:00 - 10:00
Tirsdag: Lukket
Onsdag: 09:00 - 10:00
Torsdag: 09:00 - 10:00
Fredag: 09:00 - 10:00