Jeg er blevet ledig

Ønsker du som borger at henvende dig f.eks. vedr. ansøgning om kontanthjælp eller uddannelseshjælp, kan du kontakte Jobcentret, Ydelseskontoret eller den kommunale ungeindsats, på telefon 64828230 eller på mail jobcenter@nordfynskommune.dk.

På rådhuset er det muligt at spritte hænder af, ligesom der vil være afstandskrav og markeringer. Vi følger de officielle retningslinjer fra sundhedsmyndighederne:

  • Vask dine hænder tit eller brug håndsprit
  • Host eller nys i dit ærme – ikke dine hænder
  • Undgå håndtryk, kindkys og kram – begræns den fysiske kontakt
  • Hold afstand - bed andre tage hensyn
  • Vær opmærksom på rengøring – både hjemme og på arbejdspladsen.

Du skal være opmærksom på, at det at beskæftigelsesindsatsen igen er i kraft betyder, at du for at have ret til at modtage offentlig forsørgelse også har pligt til at deltage i jobsamtaler og de aktive tilbud, du har aftalt med jobcentret for at støtte din hurtigst mulige tilbagevenden til job og selvforsørgelse.

Du kan forvente, at du vil blive kontaktet af en medarbejder i jobcentret om invitation til jobsamtale og deltagelse i aktiveringstilbud. Men du kan selvfølgelig også kontakte os om dine ønsker om en samtale og dine egne forslag til indhold i dit jobrettede forløb.

Du er meget velkommen til at kontakte os på en af disse måder i stedet for at komme til stede i jobcentret eller ydelseskontoret:

• Til den jobrådgiver, der i forvejen arbejder sammen med dig i din sag
• Mail til jobcenter@nordfynskommune.dk
• Telefon 64 82 82 82 i telefonåbningstiden, så sørger vi for, at du bliver kontaktet
• Brev i postkasser på kommunens rådhuse, herunder Søndersø Rådhus, Vesterled 8, 5471 Søndersø.

Hvis du er sygemeldt og uarbejdsdygtig på grund af egen sygdom og eksempelvis står over for at skulle have vurderet din fortsatte sygedagpengeret i jobcentret, så kontakt den jobrådgiver, der har din sag. Du kan også ringe til jobcentret på telefon 64 82 82 30, så sørger vi for, at du bliver kontaktet.

For dig som modtager dagpenge under ledighed og er medlem af en A-kasse

Hvis du har spørgsmål, så kontakt din egen A-kasse eller jobrådgiver i jobcentret via telefon 64 82 82 30.

For dig som er medlem af en A-kasse og er blevet ledig

Du skal melde dig ledig på www.jobnet.dk på første ledighedsdag. Hvis du har spørgsmål kan du kontakte din A-kasse eller du kan kontakte jobcentret på telefon 64 82 82 30.

For dig som er blevet ledig og vil søge om kontanthjælp eller uddannelseshjælp

Du skal ansøge digitalt om kontanthjælp, uddannelseshjælp eller integrationsydelse på www.borger.dk. Du kan få hjælp til din ansøgning i vejledningerne til selvbetjeningsløsningerne på. Hvis du har yderligere spørgsmål om dine muligheder for at søge om ydelser kan du kontakte ydelsesgruppen i jobcentret på telefon 64 82 82 82, som sørger for, at du bliver kontaktet.

For dig som modtager sygedagpenge under sygemelding

Hvis du har spørgsmål, så kontakt den jobrådgiver, der har din sag eller jobcentret på telefon 64 82 82 30, så sørger vi for, at du bliver kontaktet.

For virksomheder

Du er velkommen til at kontakte jobcentret på telefon 64 82 82 30, eller den medarbejder i jobcentret, du i forvejen samarbejder med, hvis du har brug for hjælp til rekruttering af nye medarbejdere eller ønsker at stille jeres virksomhed til rådighed for jobrettet tilbud til ledige personer, der er på vej tilbage til job og selvforsørgelse.

Du kan også spørge om muligheder for rekruttering af nye medarbejdere, eller fjernundervisning af dine ansatte medarbejdere ved at kontakte virksomhedskonsulent Danielle Nørlev på telefon 40 13 32 70, eller skrive en mail til vs@nordfynskommune.dk, der er jobcentrets Virksomhedsservice, eller ring til telefon 64 82 82 80. Du kan også kontakte Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering på deres landsdækkende hotline – telefon 72 20 03 50 - mandag til fredag fra kl. 8.00 -16.00.

Hvis du vil vide mere om mulighederne for fjernundervisning, kan du finde opdaterede oplysninger om online uddannelsestilbud, finansiering af uddannelse til beskæftigede m.m. her:

https://rar-bm.dk/rar-fyn/jobrettet-voksen-og-efteruddannelse-rar-fyn/rar-fyns-arbejde-med-jobrettet-voksen-og-efteruddannelse/oversigt-over-online-kurser-paa-fyn/

Under Coronakrisen har Folketinget indgået politiske aftaler om en række hjælpepakker til virksomheder. Se mere om de konkrete tiltag og find hjælp til, hvordan du ansøger m.m. på Erhvervsstyrelsens www.virksomhedsguiden.dk

Hvis du som virksomhed har medarbejdere, der er sygemeldte på grund af Coronavirus, er der også ekstra hjælp at hente i forhold til refusion af sygedagpenge. Læs mere på www.virksomhedsguiden.dk om Sygedagpenge/løn til medarbejdere og selvstændige.

Du skal fortsat søge refusion til sygedagpenge ad sædvanlige kanaler, dvs. via www.nemrefusion.dk eller www.virk.dk.

Der er mange kilder til information på nettet til erhvervslivet og virksomheder, herunder blandt andet:
www.virksomhedsguiden.dk (Erhvervsfremmestyrelsen)
www.nordfynskommune.dk (Nordfyns Kommune)
www.neet.dk (Nordfyns Erhverv og Turisme).


Er du medlem af en a-kasse, skal du på første ledige dag melde dig ledig på jobnet.dk eller på jobcentret og henvende dig til din a-kasse. 

Er du ikke medlem af en a-kasse, skal du møde op på dit jobcenter og melde dig ledig.

Du kan først få din ydelse fra den dag, du melder dig ledig. Husk at oprette et CV på jobnet.dk. inden for de første 3 uger af din ledighedsperiode.

Én gang om ugen skal du bekræfte, at du stadig er ledig, står til rådighed for arbejdsmarkedet og er aktiv jobsøgende. Det gør du ved at logge dig ind på jobnet.dk under "Min side".


Vores sagsbehandlere har telefontid hver dag (mandag til fredag) fra kl. 09.00 til kl. 10.00

Dagpenge

Ledige, der er medlem af en a-kasse, har mulighed for at modtage dagpenge i op til to år.

Integrationsydelse

Du kan søge integrationsydelse, hvis du i en periode ikke er i stand til at forsørge dig selv eller din familie.
 
Har du haft ophold i Danmark i kortere tid, kan du ansøge om integrationsydelse.

Du skal opfylde de samme betingelser for at modtage integrationsydelse som for at modtage kontanthjælp eller uddannelseshjælp.

Søger du integrationsydelse skal du henvende dig personligt på Jobcenter Nordfyn, Vesterled 8, 5471 Søndersø.

Herefter skal du efter senest 5 hverdage, også udfylde en elektronisk ansøgning via selvbetjeningsløsningen på Borger.dk. Hvis du har brug for hjælp til at udfylde ansøgningen, kan du henvende dig personligt på Ydelseskontoret, Vesterled 8, 5471 Søndersø, eller på Bibliotek/Borgerservice i enten Otterup, Søndersø eller Bogense.

Kontanthjælp

Du kan søge kontanthjælp, hvis du i en periode ikke er i stand til at forsørge dig selv eller din familie.

Du kan søge kontanthjælp når:

  • Du er over 30 år 
  • Du er under 30 år og har en uddannelse
  • Søger du kontanthjælp skal du henvende dig personligt på Jobcenter Nordfyn, Vesterled 8, 5471 Søndersø.

Herefter skal du efter senest 5 hverdage, også udfylde en elektronisk ansøgning via selvbetjeningsløsningen på Borger.dk. Hvis du har brug for hjælp til at udfylde ansøgningen, kan du henvende dig personligt på Ydelseskontoret, Vesterled 8, 5471 Søndersø, eller på Bibliotek/Borgerservice i enten Otterup, Søndersø eller Bogense.

Uddannelseshjælp

Du kan søge uddannelseshjælp, hvis du i en periode ikke er i stand til at forsørge dig selv eller din familie.

Du kan søge uddannelseshjælp når:

  • Du er under 30 år og ikke har en uddannelse
Søger du uddannelseshjælp skal du henvende dig personligt på Ungeposten, Vesterled 7, 5471 Søndersø

Herefter skal du efter senest 5 hverdage, også udfylde en elektronisk ansøgning via selvbetjeningsløsningen på Borger.dk. Hvis du har brug for hjælp til at udfylde ansøgningen, kan du henvende dig personligt på Ydelseskontoret, Vesterled 8, 5471 Søndersø, eller på Bibliotek/Borgerservice i enten Otterup, Søndersø eller Bogense.


Siden blev sidst opdateret 07.04.2021 af indholdsansvarlig CHS

Kontakt

Jobcenter Nordfyn
Søndersø Rådhus
Vesterled 8
5471
Søndersø

Tlf.: 64 82 82 30
Send os en sikker besked
Send os en almindelig e-mail

Åbnings- og telefontid

Mandag: 09.00 - 15.00
Tirsdag: 09.00 - 15.00
Onsdag: 09.00 - 15.00
Torsdag: 09.00 - 17.00
Fredag: 09.00 - 13.00