Ofte stillede spørgsmål om renovation

Her på siden finder du svar på nogle af de spørgsmål, der oftest bliver stillet omkring dagrenovationen i Nordfyns Kommune.

Må jeg komme aske i min affaldsspand?

Ja, hvis du er sikker på der ikke er gløder i, og at asken er helt kold. Aske og andet støvende affald skal pakkes i en lukket plastpose, så støvet ikke hvirvles op i luften under tømning og indåndes af renovationsfolkene.

Jeg har holdt en fest, og jeg har noget ekstra affald. Kan jeg komme af med det?

Ja, du har to muligheder.

Du kan bestille en ekstratømning af din spand eller sæk. En ekstratømning kan normalt udføres samme dag, hvis du bestiller den hos Genbrug og Renovation inden kl. 11.00. Det er dog forholdsvist dyrt at bestille en ekstratømning, da renovationsbilerne skal køre specielt efter den. En ekstratømning koster 210,00 kr.

En billigere løsning er at købe en "Ekstrasæk" på en af genbrugspladserne. Det er en speciel sæk som du kan fylde med affald og sætte ved siden af din normale spand/sæk næste gang den normalt skal tømmes. En ekstrasæk koster 42,00 kr. 

Jeg har mere affald end der kan være i min beholder. Kan jeg få en større?

Ja, hvis du kontakter Genbrug og Renovation så finder vi en løsning der passer til dine behov. Det vil selvfølgelig blive lidt dyrere for dig, men du får jo også fjernet mere affald for pengene.

Hvordan kontakter jeg Genbrug og Renovation?

Du kan kontakte os gennem selvbetjenings-siden (den grønne boks til højre), hvor du også kan bestille beholderændringer, sms-service og meget andet.

Vi kan også træffes på telefon 64 81 15 31 mandag til torsdag 9.00-16.00 og fredag 9.00-15.00

Eller på mail: reno@nordfynskommune.dk

Hvorfor har jeg ikke fået tømt min skraldespand?

Det kan der være mange grunde til. Hvis der er en speciel årsag, vil der normalt være en meddelelses-seddel hængt på beholderen eller lagt i postkassen. Hvis du ikke har fået en seddel, er du nødt til at kontakte Genbrug og renovation så vi kan finde ud af årsagen.

Jeg har fået en ny skraldespand. Hvad skal jeg gøre med den gamle?

De affaldsbeholdere vi sætter ud i dag tilhører kommunen, og stilles til rådighed for borgerne. Disse beholdere tager vi med tilbage, hvis du skifter til en anden størrelse. Hvis den gamle spand er fra før 2009 er den normalt husstandens ejendom, og den bliver derfor ikke samlet ind, med mindre du selv beder om det..

Hvis ikke du kan bruge den gamle spand til for eksempel regnvandsbeholder eller til at samle genbrugeligt affald sammen i, er du velkommen til at aflevere den på en af kommunens genbrugspladser.

Min spand er gået i stykker. Hvordan får jeg en ny?

Kontakt Genbrug og Renovation. I langt de fleste tilfælde vil beholderen blive udskiftet med en ny uden udgifter for dig.
Siden blev sidst opdateret 20.03.2019 af indholdsansvarlig JMI

Selvbetjening

Renovation

Kontakt

Genbrug og Renovation
Industrivej 2
5400 Bogense

Tlf.: 64 81 15 31
Send os en sikker besked

Telefontider

Mandag-Torsdag  9.00-16.00
Fredag 9.00-15.00