
I Nordfyns Kommune er man nået en milepæl. Kommunens sidste oliefyr, der stod i Børnehuset Dalskovreden i Roerslev, er nu udskiftet med en varmepumpe.
I alt har man konverteret 5 oliefyr til varmepumper i de kommunale bygninger. Arbejdet er udført som led i indsatsen med at gøre Nordfyns Kommune CO2-neutral som virksomhed senest i 2030.
Formand for Teknik- og Miljøudvalget i Nordfyns Kommune, Anders Thingholm, udtaler:
"Vi har sat os det mål, at Nordfyns Kommune som virksomhed skal være CO2-neutral i 2030. Det er en stor opgave, og 2030 kommer nærmere og nærmere. Derfor er jeg også godt tilfreds med, vi nu er nået i mål med denne indsats. Næste skridt er at få udskiftet gasfyrene, så vi kommer væk fra de fossile varmekilder."
Selvom Nordfyns Kommune har udskiftet oliefyrene, er arbejdet med at udskifte varmekilder ikke slut endnu. Der er stadig gasfyr i 19 af Nordfyns Kommunes bygninger, der mangler at bliver konverteret til andre løsninger.
Fuld fart på energioptimering
Nordfyns Kommune har igangsat flere energioptimeringsprojekter: Alle kommunale bygninger er blevet energimærket, hvilket har givet anledning til flere energiforbedringer. Børnehuset Græshoppen i Lunde og Sletten skole afd. Krogsbølle er begge blevet energirenoveret ifm. med ombygning. Derudover er man nu i gang med at udskifte 650 lysarmaturer med konventionelle lysstofrør til LED-armaturer for at reducere energiforbruget.
Nordfyns Kommunes klimaplan - Green steps
Med konverteringen af varmekilder og energioptimering af de kommunale bygninger er man kommet et skridt nærmere at opfylde målene i Nordfyns Kommunes Klimaplan, Green Steps. Hvor Nordfyns Kommune som virksomhed skal være CO2-neutral i 2030. Derudover skal Nordfyns Kommune, som geografisk område, have reduceret sin CO2-udledning med 70 % i 2030 og være CO2-neutralt i 2050.
Kontaktinformation
Formand for Teknik- og Miljøudvalget i Nordfyns Kommune, Anders Thingholm, tlf. 2115 3082
Energikonsulent, Anette Tolderlund, tlf. 6482 8141