Nordfyn: Smittetal stiger fra 8 til 9

03.09.2020

Statens Serum Institut har kl. 14.00 opdateret sine tal for corona-smittede i kommunerne. Det fremgår, at Nordfyns Kommunes smittetal er steget en smule, nemlig fra 8 smittetilfælde i går til 9 i dag. Tallene gælder nytilkomne smittede inden for de seneste 7 dage.

Der er alene tale om en enkelt ny smittet ud over de 8 smittede, som kommunen allerede havde kendskab til. Det er endnu ikke afklaret om det nye tilfælde har relation til de kendte smittekæder.

Ifølge Judith Poulsen, chef for Sundhed og Rehabilitering i Nordfyns Kommune, er stigningen i smittetallene ikke alarmerende, men det viser, at situationen fortsat skal tages alvorligt.

- Meget afhænger af, at vores borgere fortsætter med at holde afstand, sørger for god håndhygiejne, hoster og nyser i ærmet osv. Det er det allerbedste værn mod smitte, når smittetrykket i omgivelserne stiger, siger Judith Poulsen, chef for Sundhed og Rehabilitering.

Tre fynske kommuner med højt incidenstal

Der er tre kommuner på Fyn med incidenstal over 20. Det gælder Odense Kommune (36,7), Nordfyns Kommune (30,4) og Kerteminde Kommune (21,0). Der er taget initiativ til et forstærket samarbejde mellem de tre kommuners lokale krisestabe (LBS) med daglige møder. Her drøfter kommunerne mulige fælles indsatser for at begrænse smittespredningen.

Odense Kommune har registreret 75 nye smittede inden for de seneste 7 dage, hvilket er en markant stigning. Smittetilfældene i Odense er fortrinsvist koncentreret omkring byens uddannelsesinstitutionerne. Især blandt studerende ved læreruddannelse på UCL er der konstateret mange smittetilfælde.

Nordfyns Kommune opfordrer derfor unge, der har deres gang på uddannelsesinstitutioner i Odense, om at være særligt opmærksomme på symptomer og smittespredning. Opfordringen rettes samtidig til de unges forældre.

Hotline i drift

Nordfyns Kommune åbnede i går en lokal hotline, hvor borgere kan få besvaret spørgsmål om Corona. Der har været god aktivitet i hotlinen med henvendelser hovedsageligt fra forældre. Hotlinen +45 23 65 05 85 er bemandet alle hverdage fra kl. 7.00-8.30 og igen fra kl. 14.00-15.00.

Krisestab følger situation tæt

Nordfyns Kommune er i dialog med Styrelsen for Patientsikkerhed, der fortsat vurderer, at der ikke er anledning til at indføre skærpede restriktioner i kommunen. Nordfyns Kommunes særlige krisestab fortsætter de daglige møder og er klar til at sætte ind med initiativer, hvis situationen kræver det.

Chef for Sundhed og Rehabilitering Judith Poulsen, mobil 29 17 35 68
Presse- og kommunikationsansvarlig Søren Oldenborg Berg, mobil 29 16 09 82