Nordfyns Kommune bliver ’Bevæg dig for Livet’-kommune

17.11.2020

Aktive gå-fællesskaber over hele kommunen bliver snart en del af dagligdagen på Nordfyn. En ny aftale med "Bevæg dig for livet" skal gøre det nemmere at bevæge sig og deltage i det aktive friluftsliv på Nordfyn.

Erhvervs-, Kultur- og Fritidsudvalget har indgået en samarbejdsaftale med 'Bevæg dig for Livet - Løb & Gang'. Det er startskuddet til et ambitiøst projekt, hvor der kommer til at pible gå-fællesskaber op over hele kommunen.

- Vi vil gerne skabe nogle rammer, der gør det både nemt og sjovt at bevæge sig. Vi håber at nå en ny målgruppe af borgere, der måske ikke er så aktive i forvejen, men i bund og grund gerne vil i gang. Det at gå er en nem måde at være aktiv på. Gang kan dyrkes af borgere i alle aldre og i alle hjørner af kommunen, både i byområder som landområder, siger udvalgsformand Mette Landtved-Holm.

Samarbejdet er vejen

Initiativet hviler på samarbejde. Håbet er, at borgere, lokalråd og aktører i det lokale foreningsliv vil bakke op og lægge kræfter i etablere gå-fællesskaber. På det mere organisatoriske niveau vil projektet blive forankret i Plan og Kultur, men med bidrag fra sundhedsområdet. I det hele taget vil det være et projekt, som vil komme til at sætte sine spor på tværs af hele den kommunale organisation - ligesom det forholder sig til kommunens store satsning på at blive Danmarks bedste friluftskommune for familier.

Med sit fokus på fællesskab, naturoplevelser og udeliv flugter projektet fint med kommunens brandingstrategi 'Fri Luft Liv' og matcher desuden flere emner, som blev drøftet med lokalrådene i foråret 2019. Mette Landtved-Holm siger:

- Det her ligger lige til højrebenet - eller nok rettere begge ben, da det jo handler om at gå. Der sker bare noget med os, når vi bevæger os. Humøret stiger, stressen falder, og vi får mere overskud. Alle kan være med, når det handler om at gå, hvor de bærende ingredienser er sundhed, glæde og fælleskab. Jeg håber derfor, at rigtig mange vil tage projektet til deres hjerter og bevæge sig ud i den dejlige natur, som Nordfyn er så rig på.

Om projektet

Bevæg dig for Livet er en stor landsdækkende satsning, der bygger på visionen om, at Danmark skal være verdens mest aktive nation i 2025. "Bevæg dig for Livet" er blevet til i et partnerskab mellem Dansk Idrætsforbund, Danske Gymnastik- & Idrætsforeninger (DGI), Nordea-Fonden og TrygFonden og virker i årene 2015-2021. Visionens målsætning er, at 75 % af danskerne i 2025 skal dyrke idræt og at 50 % af befolkningen skal dyrke idræt i en forening.

Formand for Erhvervs-, Kultur- og Fritidsudvalget Mette Landtved-Holm, tlf. 61 19 15 27

Chef for Plan og Kultur Åse Nielsen, tlf. 21 52 36 83