Bæredygtighed: Nyt magasin sætter spot på Nordfyns Kommunes klimaindsats

19.11.2020

I dag udkommer et magasin, som i ord og billeder sætter fokus på Nordfyns Kommunes indsats for at skabe et grønnere Nordfyn. Det er Teknik- og Miljøudvalget, der står bag initiativet.

Med udgivelsen ønsker Teknik- og Miljøudvalget at fortælle om de mange gode tiltag, der er med til at trække udviklingen på Nordfyn i en grønnere retning. Det gælder blandt andet en mere bæredygtig håndtering af regnvand, etablering af vådområder, omstillingen til en grønnere kommunal bilpark, energirigtig gadebelysning, affaldssorteringen på skoler og rådhuse, husstandsindsamlingen af plast og meget mere.

Magasinet er dog langt fra udtømmende for det, Nordfyn gør på det grønne område. Anders Thingholm, formand for Teknik og Miljøudvalget, siger:

- Vi står på et meget solidt fundament. Siden vi i 2009 ansatte vores første energikonsulent, er vi nu i den situation, at 100 procent af kommunens elforbrug kommer fra vedvarende energi. Hvad angår varmeforbruget, kommer 47 procent af forbruget fra biogas eller anden grøn energi. Det er et rigtig godt udgangspunkt.

I magasinet præsenteres samtidig det klimavisionsmål, som kommunalbestyrelsen vedtog tidligere på året. Målet går på, at Nordfyns Kommune som virksomhed skal være klimaneutral inden 2030.

- Den proces inviterer vi vores borgere, virksomheder og foreninger med ind i. Vi er afhængige af alle de idéer, vi kan få, så det ser jeg meget frem til. Alle med lyst til at arbejde for et grønnere Nordfyn er mere end velkomne til at deltage, siger udvalgsformand Anders Thingholm.

Magasinet udkommer både i en trykt og en digital udgave. De trykte magasiner vil være tilgængelige på kommunens biblioteker, og den elektroniske udgave kan læses på Nordfyns Erhverv og Turismes hjemmeside: www.neet.dk/baeredygtigt-nordfyn/

Formand for Teknik- og Miljøudvalget Anders Thingholm, tlf. 2115 3082

Direktør for Teknik, Erhverv og Kultur Henrik Boesen, tlf. 40 76 43 64